Mike van Gaal – Starter van het vierde kwartaal 2022

Mike van Gaal uit Venray is de Starter van het vierde kwartaal 2022 geworden. De andere genomineerden waren Laurens van den Berg en zijn medeoprichter Jeroen van de Nieuwenhof met hun onderneming Tolkie V.O.F. uit Griendtsveen en Paul van Lipzig uit Venray met zijn bedrijf GEZELLIG koffie & thee.

Op de foto (van links naar rechts): Eric Beurskens (wethouder gemeente Horst aan de Maas), René Duijkers (Venrays Ondernemers Platform), Wim de Schryver (wethouder gemeente Venray), Mike van Gaal (Starter van het vierde kwartaal), Paul van Lipzig (Gezellig koffie & thee), Sjoerd Terpstra (Rabobank, Noord-Limburg) en Annie Timmermans (gemeente Venray). Foto: Rikus ten Brücke

De jury stond voor een moeilijke opgave, want de heren waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk werd Mike van Gaal uitgeroepen tot starter van het vierde kwartaal van 2022.

Flinke uitdaging

In september 2022 heeft de 25-jarige Mike het familiebedrijf TotalPlast overgenomen, voorheen werkte hij hier in loondienst. De visie van Mike is om klanten verder te helpen met het verduurzamen van hun kunststof emballage. Daarmee kunnen zijn hun ecologische voetprint verkleinen en kosten besparen.

In zijn branche er is slechts één concurrent en TotalPlast onderscheidt zich door de lijntjes met de klanten kort te houden en altijd in het belang van de klanten te werken. Daarnaast is Mike's bedrijf als enige food-safe gecertificeerd.

Expert in kunststof reparatie

TotalPlast heeft een innovatieve kijk op emballagebeheer en hiermee levert het een 360º totaalconcept. TotalPlast denkt groen en is een vernieuwend bedrijf. Voor de klanten betekent dit een kostenbesparing doordat kapotte emballage door reparatie en/of het vervangen van onderdelen een nieuw leven krijgt. Met volledig ingerichte bussen biedt TotalPlast ook de mogelijkheid tot reparatie op locatie en mede hierdoor draagt TotalPlast  op verschillende manieren bij aan kostenbesparing. Maar ook op het gebied van het leveren van maatwerkoplossingen denkt TotalPlast graag mee, want producten op maat is waar de markt om vraagt.

De jury heeft deze gedreven, innovatieve, jongeman uitgeroepen tot starter van het vierde kwartaal van 2022. Mike maakt hiermee ook kans op de titel Starter van het jaar, die ieder jaar gekozen wordt uit alle winnende starters van het kwartaal. De verkiezing van de Starter van het Jaar 2022 staat gepland op donderdag 9 maart 2023.