Melding brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Om de brandveiligheid op plaatsen als evenemententerreinen, campings en jachthavens te bevorderen gelden landelijke regels. Deze regels staan in het Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP)

Deze melding geldt niet voor gebouwen. Voor gebouwen waar meer dan 50 personen verblijven gaat u naar de pagina Brandveilig gebruik gebouwen.

Wanneer heeft u meldingsplicht?

Organiseert u een activiteit in de open lucht of in een tijdelijk bouwwerk (zoals een tent, podium of tribune)? Dan gelden er basisregels voor brandveiligheid. Deze vindt u in het Besluit BGBOP. Soms moet u hiervoor een melding indienen. Dat moet als het tijdelijke bouwwerk bestemd is voor:

  • meer dan 150 personen tegelijkertijd aanwezig
  • bedrijfsmatig of verzorgend nachtverblijf voor meer dan 10 personen
  • verzorging aan meer dan 10 personen jonger dan 12 jaar of meer dan 10 lichamelijk of verstandelijk gehandicapte personen

Wilt u de brandveiligheid anders regelen dan de voorschriften in het besluit BGBOP (hoofdstuk 3 t/m 5)? Ook dan moet u een melding indienen.

Geen melding nodig

Heeft u voor uw activiteit een evenementenvergunning nodig? Dan hoeft u geen aparte melding besluit BGBOP in te dienen.

Let op: voor een melding of vergunning voor een brandveilig gebouw, kunt u terecht op de pagina Brandveilig gebruik gebouwen.

Melding doorgeven

Als u ook een evenementenvergunning nodig heeft, doet u de melding via het formulier Evenementenvergunning.

Heeft u geen evenementenvergunning nodig, vul dan onderstaand meldingsformulier in. Doe dit uiterlijk 4 weken voor de start van de activiteit. Vóórdat u het PDF-formulier invult, is het nodig dat u het eerst opslaat op uw computer. Het formulier moet ook ondertekend worden. U kunt het formulier mailen naar gemeente@venray.nl, per post verzenden of in de brievenbus doen van de gemeente aan de Raadhuisstraat.

pdf Formulier melding brandveilig gebruik en basishulpverlening (PDF, 700.06 KB)

Contact

Heeft u vragen? Neem dan tijdens werkdagen contact op met een medewerker Front Office VTH. Het telefoonnummer is: (0478) 52 33 33 of mail naar gemeente@venray.nl.

Kosten

De melding kost niets.