Meld illegaal vuurwerk

Publicatiedatum: 
23 nov 2021
In aanloop naar de jaarwisseling zijn in de gemeente Venray in de afgelopen weken alweer harde knallen van illegaal zwaar vuurwerk te horen. Helaas zijn er ook al diverse vernielingen aangericht met vuurwerk. Zwaar vuurwerk inclusief knalvuurwerk is verboden. Verder wordt de verkoop en het afsteken van vuurwerk de komende jaarwisseling verboden. Dat heeft het kabinet vorige week bekendgemaakt.

Vuurwerkverbod: minder druk op de zorg

Net als vorig jaar is de verkoop en het afsteken van vuurwerk de komende jaarwisseling verboden.  Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Jaarlijks wordt er bij de nieuwjaarsviering een extra beroep gedaan op de zorg. Dat wil het kabinet dit jaar voorkomen vanwege de enorme druk op de zorgprofessionals als gevolg van COVID-19. Vorig jaar droeg het vuurwerkverbod bij aan aanzienlijk minder bezoeken aan de spoedeisende hulp en minder spoedoperaties.

Illegale opslag? Meld het!

De opslag van dit illegaal zwaar vuurwerk levert levensgevaarlijke situaties op. In veel gevallen hebben mensen de vuurwerkbommen gewoon in huis. Weet u wie zich bezig houdt met het afsteken van illegaal vuurwerk, waar illegaal vuurwerk ligt of wordt verhandeld? Meld het bij de politie (0900 8844) of bij Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Meer weten?

Kijk voor meer informatie over vuurwerk op de website van de politie of over het vuurwerkverbod op de website van rijksoverheid.