Meld een vermoeden

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit heet ook wel ondermijning. Via meld een vermoeden kunt u een vermoeden van ondermijnende criminaliteit melden aan de gemeente Venray.

Ondermijnende criminaliteit

Bij ondermijnende criminaliteit kunt u denken aan drugshandel en productie, mensenhandel, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime. 

Meld een vermoeden

Via meld een vermoeden kunt u als bewoner of ondernemer van de gemeente Venray een vermoeden van ondermijnende criminaliteit melden aan de gemeente Venray. De gemeente ontvangt deze melding en behandelt deze vertrouwelijk. Elke melding wordt serieus onderzocht. U kunt ook anoniem een meldingen doen via meld een vermoeden, het is dan echter voor de gemeente niet mogelijk om een terugkoppeling te geven over uw melding of aanvullende vragen te stellen.

App

De app ‘Meld een vermoeden’ is te downloaden via de App Store voor iPhone en de Google Play Store voor android. Vul in de app, als er om een code gevraagd wordt, de code 5800 in.

Ook is het mogelijk om via een webformulier een vermoeden te melden.