Mantelzorgwaardering

Wat u moet weten

De mantelzorgwaardering 2021 bestaat uit een keuzemenu met 5 opties. De opties worden bij het kopje 'Keuze waardering' verder uitgelegd.

  1. Een geldbedrag van € 130,-.
  2. Kunst & Cultuur waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  3. Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  4. Combinatie van Kunst & Cultuur en Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  5. Een waardebon voor 2 overnachtingen voor de zorgvrager (18+) bij Logeerhuis Kapstok, om de mantelzorger wat tijd voor zichzelf te geven.

Ook krijgt iedere aanvrager (18+) een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Met de waardebon kunt u als zorgvrager dus 3 overnachtingen krijgen.

Bij toekenning is het streven dat u de waardering van uw keuze binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt. Door de drukte kan dit langer duren.

Inschrijving Steunpunt Mantelzorg

Uw mantelzorger wordt ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg. Uw mantelzorger ontvangt hiervan bericht. Bij het Steunpunt Mantelzorg kan de mantelzorger met allerlei vragen op het gebied van mantelzorg terecht. Ook ontvangen mantelzorgers een nieuwsbrief.

Keuze waardering

1. Geldbedrag € 130,-

U ontvangt in totaal een geldbedrag van € 130,-. Dit bedrag kunt u eventueel over meerdere mantelzorgers verdelen.

2. Kunst & Cultuur waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 140,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot en met 31 januari 2022. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De gekozen activiteit kan eventueel wel later in 2022 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. De bonnen zijn bij bijna 20 aanbieders in Venray in te leveren. Deze bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Bekijk alle aanbieders

3. Horeca & Winkel waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 140,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot en met 31 januari 2022. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. Ze zijn bij ruim 30 horecagelegenheden en winkels in Venray in te leveren. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Bekijk alle winkeliers en horecagelegenheden

4. Combinatiebon

U ontvangt € 70,- aan Horeca & Winkelwaardebonnen en € 70,- aan Kunst & Cultuur waardebonnen. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot en met 31 januari 2022. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. Voor de Kunst & Cultuur waardebon kan de gekozen activiteit eventueel wel later in 2022 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

5. Logeerhuis Kapstok

Iedere aanvrager (18+) ontvangt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Kiest u bij de waardering ook voor het Logeerhuis? Dan ontvangt u een waardebon voor nog eens twee overnachtingen voor de zorgvrager om de mantelzorgers te ontlasten. In totaal heeft u dan recht op drie overnachtingen. De waardebon is persoonsgebonden en geldig tot en met 31 januari 2022. Dit wil zeggen dat de waardebon vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De logeerdatum kan eventueel wel later in 2022 plaatsvinden.

Bij Logeerhuis Kapstok kan iemand die zorg nodig heeft korte tijd logeren. Hierdoor heeft uw mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Voorwaarden

  • Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor u zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die u nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, (inwonende) kinderen of andere huisgenoten u horen te geven.
  • De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week mantelzorg aan u.
  • U bent inwoner van de gemeente Venray. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in Venray.
  • Bij twijfel over de juistheid van de aanvraag, kan contact met u opgenomen worden.

Wij controleren steekproefsgewijs of u voldoet aan de voorwaarden. Bij vragen of onduidelijkheden nemen wij contact met u op.

Vragen en contact

Heeft u vragen op het gebied van mantelzorg? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u bellen naar de Mantelzorglijn via (0478) 51 73 90. Of stuur een e-mail naar mantelzorg@venray.nl.