Mantelzorgwaardering

Wat u moet weten

De mantelzorgwaardering 2022 bestaat uit een keuzemenu met 3 opties. De opties worden bij het kopje 'Keuze waardering' verder uitgelegd.

  1. Een geldbedrag van € 130,-.
  2. Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  3. Een waardebon voor 2 overnachtingen voor de zorgvrager (18+) bij Logeerhuis Kapstok, om de mantelzorger wat tijd voor zichzelf te geven.

Ook dient de beschikking van de waardering voor iedere aanvrager als toegangsbewijs voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Als u kiest voor de waardebon voor 2 overnachtingen, kunt u als zorgvrager dus 3 overnachtingen krijgen.

Bij toekenning is het streven dat u de waardering van uw keuze binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt.

Inschrijving Steunpunt Mantelzorg

Uw mantelzorger wordt ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg. Uw mantelzorger ontvangt hiervan bericht. Bij het Steunpunt Mantelzorg kan de mantelzorger met allerlei vragen op het gebied van mantelzorg terecht. Ook ontvangen mantelzorgers een nieuwsbrief.

Keuze waardering

1. Geldbedrag € 130,-

U ontvangt in totaal een geldbedrag van € 130,-. Dit bedrag kunt u eventueel over meerdere mantelzorgers verdelen.

2. Horeca & Winkel waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 140,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot en met 31 januari 2023. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. Ze zijn bij ruim 25 horecagelegenheden en winkels in Venray in te leveren. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Bekijk alle deelnemers van de Horeca & Winkel waardebonnen

3. Logeerhuis Kapstok

Iedere aanvrager ontvangt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Kiest u bij de waardering ook voor het Logeerhuis? Dan ontvangt u een waardebon voor nog eens twee overnachtingen voor de zorgvrager om de mantelzorgers te ontlasten. In totaal heeft u dan recht op drie overnachtingen. De waardebon is persoonsgebonden en geldig tot en met 31 januari 2023. Dit wil zeggen dat de waardebon vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De logeerdatum kan eventueel wel later in 2023 plaatsvinden.

Bij Logeerhuis Kapstok kan iemand die zorg nodig heeft korte tijd logeren. Hierdoor heeft uw mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Voorwaarden

  • Er is nog bij niemand binnen het huishouden een mantelzorgwaardering verstrekt.
  • De mantelzorgwaardering kan 1 keer per kalenderjaar worden aangevraagd.
  • Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor u zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die u nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, (inwonende) kinderen of andere huisgenoten u horen te geven.
  • De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week mantelzorg aan u.
  • U bent inwoner van de gemeente Venray. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in Venray.
  • Bij twijfel over de juistheid van de aanvraag, kan contact met u opgenomen worden.

Vragen en contact

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33. Kies in het keuzemenu voor toets 1.

Heeft u vragen op het gebied van mantelzorg? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u bellen naar de Mantelzorglijn via (0478) 51 73 90. Of stuur een e-mail naar mantelzorg@venray.nl.