Mantelzorgwaardering

Wat u moet weten

Venrayse inwoners die mantelzorg ontvangen, kunnen mantelzorgwaardering aanvragen voor hun mantelzorger. Vraag de mantelzorgwaardering vóór 1 november 2020 aan. 

De mantelzorgwaardering 2020 bestaat uit een keuzemenu met 5 opties. De opties worden bij het kopje 'Keuze waardering' verder uitgelegd.

  1. Een geldbedrag van € 130,-.
  2. Kunst & Cultuur waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  3. Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  4. Combinatie van Kunst & Cultuur en Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 140,-.
  5. Een waardebon voor 2 overnachtingen voor de zorgvrager (18+) bij Logeerhuis Kapstok, om de mantelzorger wat tijd voor zichzelf te geven.

Ook krijgt iedere aanvrager (18+) een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Met de waardebon kunt u als zorgvrager dus 3 overnachtingen krijgen.

Bij toekenning is het streven dat u de waardering van uw keuze binnen 8 weken na uw aanvraag ontvangt. Door de coronacrisis kan dit langer duren.

Inschrijving Steunpunt Mantelzorg

Uw mantelzorger wordt ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg. Uw mantelzorger ontvangt hiervan bericht. Bij het Steunpunt Mantelzorg kan de mantelzorger met allerlei vragen op het gebied van mantelzorg terecht. Ook ontvangen mantelzorgers een nieuwsbrief.

Keuze waardering

1. Geldbedrag € 130,-

U ontvangt in totaal een geldbedrag van € 130,-. Dit bedrag kunt u eventueel over meerdere mantelzorgers verdelen.

2. Kunst & Cultuur waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 140,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2021. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De gekozen activiteit kan eventueel wel later in 2021 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. Kijk voor deelnemende partijen op culturavenray.nl. Deze bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

3. Horeca & Winkel waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 140,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2021. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. Ze zijn bij ruim 40 horecagelegenheden en winkels in Venray in te leveren. Bekijk op deze pagina welke winkels en horecagelegenheden dit zijn. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

4. Combinatiebon

U ontvangt € 70,- aan Horeca & Winkelwaardebonnen en € 70,- aan Kunst & Cultuur waardebonnen. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2021. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. Voor de Kunst & Cultuur waardebon kan de gekozen activiteit eventueel wel later in 2021 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

5. Logeerhuis Kapstok

Iedere aanvrager (18+) ontvangt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Kiest u bij de waardering ook voor het Logeerhuis? Dan ontvangt u een waardebon voor nog eens twee overnachtingen voor de zorgvrager om de mantelzorgers te ontlasten. In totaal heeft u dan recht op drie overnachtingen. De waardebon is persoonsgebonden en geldig tot 1 februari 2021. Dit wil zeggen dat de waardebon vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De logeerdatum kan eventueel wel later in 2021 plaatsvinden.

Bij Logeerhuis Kapstok kan iemand die zorg nodig heeft korte tijd logeren. Hierdoor heeft uw mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Voorwaarden

  • Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor u zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die u nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, (inwonende) kinderen of andere huisgenoten u horen te geven.
  • De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week mantelzorg aan u.
  • U bent inwoner van de gemeente Venray. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in Venray.
  • Bij twijfel over de juistheid van de aanvraag, kan het Steunpunt Mantelzorg contact met u opnemen.

Wij controleren steekproefsgewijs of u voldoet aan de voorwaarden. Bij vragen of onduidelijkheden nemen wij contact met u op.

Vragen en contact

Heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier? Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33. Kies in het keuzemenu voor toets 1.

Heeft u vragen op het gebied van mantelzorg? Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg Venray. Van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u bellen naar de Mantelzorglijn via (0478) 51 73 90. Op vrijdag na 12.00uur kunt u bellen met het Schakelplein van de gemeente, telefoon (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1. Of stuur een e-mail naar mantelzorg@venray.nl