Mantelzorgwaardering

Wat moet u weten

Vraag de mantelzorgwaardering vóór 1 november 2019 aan.

De mantelzorgwaardering 2019 bestaat uit een keuzemenu met 5 opties. Hieronder vindt u meer uitleg over de opties.

  • Een geldbedrag van € 65,-
  • Kunst & Cultuur waardebonnen met een totale waarde van € 75,-
  • Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 75,-
  • Combinatie van Kunst & Cultuur en Horeca & Winkel waardebonnen met een totale waarde van € 75,-.
  • Een waardebon voor 2 gratis overnachtingen voor de zorgvrager (18+) bij Logeerhuis Kapstok, om de mantelzorger wat tijd voor zichzelf te geven

Verder krijgt iedere aanvrager (18+) een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Met de waardebon kunt u als zorgvrager dus 2 extra gratis overnachtingen krijgen.

Bij toekenning ontvangt u de waardering van uw keuze binnen 8 weken na uw aanvraag.

Door de grote hoeveelheid aanvragen kan de verwerking van uw aanvraag langer duren dan 8 weken.

Uw mantelzorger wordt ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg. Hier kan de mantelzorger met allerlei vragen op het gebied van mantelzorg terecht. Ook ontvangen mantelzorgers een nieuwsbrief.

Keuze waardering

Geldbedrag € 65,-

U ontvangt in totaal een geldbedrag van € 65,-. Dit bedrag kunt u eventueel over meerdere mantelzorgers verdelen.

Kunst & Cultuur waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 75,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2020. Dit wil zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De gekozen activiteit kan eventueel wel later in 2020 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. Kijk voor deelnemende partijen op culturavenray.nl. Deze bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Horeca & Winkel waardebonnen

U ontvangt meerdere waardebonnen met een totale waarde van € 75,-. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2020. Ze zijn bij ruim 30 horecagelegenheden en winkels in Venray in te leveren. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Combinatiebon

U ontvangt € 40,- aan Horeca & Winkelwaardebonnen en € 35,- aan Kunst & Cultuur waardebonnen. U kunt ze over meerdere mantelzorgers verdelen. De bonnen zijn geldig tot 1 februari 2020. Voor de Kunst & Cultuur waardebon wil dat zeggen dat ze vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De gekozen activiteit kan eventueel wel later in 2020 plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een voorstelling in de Schouwburg. De bonnen kunt u niet inleveren tegen contanten. Geld teruggave is niet mogelijk.

Logeerhuis Kapstok

Iedere aanvrager (18+) ontvangt een waardebon voor 1 nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. Kiest u bij de waardering voor het Logeerhuis? Dan ontvangt u een waardebon voor 2 extra gratis overnachtingen voor de zorgvrager om de mantelzorgers te ontlasten. De waardebon is persoonsgebonden en geldig tot 1 februari 2020. Dit wil zeggen dat de waardebon vóór deze datum ingeleverd moeten zijn. De logeerdatum kan eventueel wel later in 2020 plaatsvinden.

Bij Logeerhuis Kapstok kan iemand die zorg nodig heeft korte tijd logeren. Hierdoor heeft uw mantelzorger even tijd voor zichzelf.

Voorwaarden

  • Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor u zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die u nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, (inwonende) kinderen of andere huisgenoten u horen te geven.
  • De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week mantelzorg aan u.
  • U bent inwoner van de gemeente Venray. De mantelzorger hoeft niet woonachtig te zijn in Venray
  • Bij twijfel over de juistheid van de aanvraag, kan het Steunpunt Mantelzorg contact met u opnemen.