Leningen en subsidies

Bent u plannen aan het maken voor verduurzaming van uw woning en nieuwsgierig of u in aanmerking komt voor een subsidie of lening? Kijk dan eens op onderstaande pagina’s!

Energiesubsidiewijzer geeft een overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen, die beschikbaar zijn voor het energiezuiniger maken van een woning. Ook vindt u er subsidies voor asbestsanering en klimaatsubsidies voor opvang van regenwater.

De provincie Limburg stimuleert inwoners om hun huis duurzaam te maken. U kunt een lening aanvragen om maatregelen te treffen voor energiebesparing, duurzame energieopwekking en het verbeteren van de levensloopbestendigheid van uw woning.

Algemene informatie over energie besparen en energie opwekken.

Venrayse informatie over besparen, duurzame energieopwekking en de financiering hiervan.

Mkb-ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen kunnen subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Aanvragen van de subsidie kan van 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 bij de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO). Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

  • Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA)

Bent u eigenaar van maatschappelijk vastgoed? Of houdt u zich bezig met het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed? Zoals scholen, overheidsgebouwen, zorginstellingen of rijksmonumenten? De nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed tegemoet in de kosten om te verduurzamen.

De regeling gaat open op 3 oktober 2022 en sluit op 31 december 2023. Kijk voor alle informatie over voorwaarden en het aanvragen van deze subsidie op: www.rvo.nl/subsidies-financiering/dumava.

Logo Venray Vergroent