Leerlingenvervoer

Soorten vergoedingen

De regeling is bedoeld voor kinderen die vanwege een handicap niet in staat zijn zelfstandig naar school te komen. Of voor kinderen die met een bepaalde levensovertuiging meer dan 6 km moeten reizen voor school.

Fietsvergoeding

Kan uw kind met de fiets? Dan heeft dit de voorkeur. U ontvangt een vergoeding per gefietste kilometer.

Openbaar vervoervergoeding

Als de fiets niet kan maar de bus of trein wel, dan gaat het leerlingenvervoer per openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl. De gemeente vergoedt de goedkoopste manier van vervoer per bus of trein. Dit is altijd een jaartrajectabonnement of 10 maandtrajectabonnementen. U kunt geen afwijkende declaraties doen.

Taxi of busvervoervergoeding

De gemeente regelt het taxivervoer naar school met Taxi Geerets of Munckhof Taxi (afhankelijk van uw bestemming) en betaalt de taxirekening. De gemeente geeft de gegevens van uw kind door aan de taxivervoerder. U geeft hiervoor toestemming door het aanvraagformulier te ondertekenen. De taxivervoerder regelt het vervoer van uw kind verder met u. Blijft uw kind een dag thuis door bijvoorbeeld ziekte? U moet dit zelf aan de taxivervoerder doorgeven. Buitenschoolse activiteiten krijgt u niet als leerlingenvervoer vergoed.

Let op: reist uw kind buiten de standaard schooltijden naar school of naar huis? Dit vervoer valt niet onder leerlingvervoer.

Kijk voor meer informatie op de website van Munckhof, website van taxi Geerets of op Hulpwijzer Venray.

Vergoeding vervoer met uw eigen auto

Krijgt u een vergoeding voor eigen vervoer in plaats van aangepast vervoer? Dan ontvangt u een vergoeding per kilometer. We gaan uit van de kortste route die de ANWB routeplanner aangeeft.

Aanvragen

U neemt eerst contact op met de gemeente. De gemeente stelt u een aantal vragen om vast te stellen of u een aanvraag kunt doen. Daarna ontvangt u het aanvraagformulier. Stuur een email naar leerlingenvervoer@venray.nl of bel naar (0478) 52 33 33 en kies in het keuzemenu voor toets 1.

Kosten

U betaalt een eigen bijdrage als uw inkomen hoger is dan € 27.000 (schooljaar 2020-2021) en uw kind naar het reguliere of speciale basisonderwijs gaat. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en de afstand tot de school.