Kringloopwinkel 2Switch open

Publicatiedatum: 
9 mei 2018
2Switch, de nieuwe kringloopwinkel in Venray, wordt vrijdag officieel geopend door wethouder Anne Thielen. Het voormalige pand van Partijdumper in de Wilhelminastraat, dat anderhalf jaar geleden door brand werd verwoest, is geheel opnieuw opgebouwd. De afgelopen maanden zijn de mensen van 2Switch volop bezig geweest om de winkel in te richten.

2Switch is een stichting met negen vestigingen in Gelderland en Overijssel. Aanstaande vrijdag wordt de tiende vestiging geopend. “Venray is onze eerste winkel in Limburg”, vertelt Huub Kwekkeboom van 2Switch. “2Switch is een maatschappelijke onderneming. Wij willen als innovatief bedrijf bijdragen aan een betere, meer duurzame woon-, leef- en werkomgeving van mensen.

We zijn actief op het gebied van mensontwikkeling en streven naar een duurzame herbestemming van goederen”, legt Bram Cossee uit. Bram is de filiaalleider van de vestiging in Venray. Het concept van 2Switch is duidelijk. Als mensen overtollige spullen hebben, kunnen ze bellen naar 2Switch om deze goederen te laten ophalen. Kleding kan in speciaal daarvoor geplaatste containers worden gedeponeerd. Alle goederen worden gesorteerd, eventueel schoongemaakt of gerepareerd en vervolgens gepresenteerd in de winkel. “Als hergebruik niet mogelijk is streven we naar materiaal hergebruik. Van sommige materialen, zoals textiel en hout, kan in samenwerking met andere bedrijven of product designers weer een mooi nieuw product gemaakt worden”, aldus Huub Kwekkeboom. “Het uitgangspunt is dat we zo min mogelijk restafval willen afvoeren.”

Een ander belangrijk aspect is mensontwikkeling. “Wij werken met veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij werken we intensief samen met de gemeente maar ook met organisaties zoals het Vincent van Gogh Instituut en NLW bedrijven”, vervolgt Bram. “Mensen krijgen bij ons mogelijkheden zich verder te ontwikkelen waardoor de kansen op de arbeidsmarkt groter worden.”

Meer weten?

Kijk dan op de website www.2switch.nl of loop vanaf vrijdag binnen in de nieuwe kringloopwinkel in de Wilhelminastraat 35b in Venray. En wie weet tikt u tijdens uw bezoek ook nog iets leuks op de kop...

2switch