Koninklijke onderscheiding voor Frank Claessens en Lilian Segers-Vollenberg

Publicatiedatum: 
15 nov 2021
Op donderdag 11 november reikt burgemeester Luc Winants een Koninklijke onderscheiding uit aan Frank Claessens en Lilian Segers-Vollenberg uit Venray voor hun verdiensten voor de samenleving. Deze uitreiking vindt plaats bij Interal BV.

Frank Claessens

Frank Claessens (58) uit Venray is vanaf 1996 tot heden actief binnen de Venrayse gemeenschap als vrijwilliger, bestuurder, commissielid en regisseur. Het overgrote deel van zijn inzet komt tot uiting in diverse activiteiten voor Vastelaovesvereniging de Piëlhaas uit Venray. Binnen deze vereniging is hij actief of actief geweest als voorzitter, commissielid van Circus Mök, Tiener Mök en Kiender Mök, lid van de Raad van XI, ceremoniemeester, bruidegom bij de Boerenbruiloft, bestuurder in het Algemeen Bestuur, adjudant van de Prins, lid en voorzitter van Ald Adjudanten Rooy en medeorganisator van het Vorstenraadsbal. Daarnaast is Frank Claessens met regelmaat betrokken bij voorstellingen van Klatergold als organisator en regisseur. Ook de organisatie van de Venrayse Ondernemersprijzen heeft vele jaren op zijn inzet kunnen rekenen als bestuurslid, begeleider en presentator. Dat hij daarnaast ook een groot hart heeft voor het Limburgse dialect komt tot uiting in zijn betrokkenheid als organisator en presentator bij Veldeke Venray. Eén van de kringen van Veldeke Limburg, waar de streektaal en cultuurgeschiedenis levend wordt gehouden. Ook is de heer Claessens presentator bij het Smartlappenfestival van het koor Sjanellekes uit Venray en heeft hij afgelopen jaar tijdens de viering van 100 jaar Ysselsteyn, de presentatie op zich genomen van het Ondernemersweekend. Al deze verdiensten verrichte hij naast zijn werkzaamheden binnen zijn bedrijf Interal BV uit Venray.
 

Lilian Segers-Vollenberg

De liefde voor cultuur zit diep in het hart van Lilian Segers-Vollenberg (60). Dat komt tot uiting in de vele voorstellingen waaraan ze sinds 1996 een bijdrage heeft geleverd als vrijwilliger, commissielid, begeleider, grimeur en regieassistente. Ook was zij jarenlang betrokken bij verschillende activiteiten voor Vastelaovesvereniging de Piëlhaas uit Venray, onder andere bij Circus Mök, Tienermök en Kiendermök. Haar muzikale passie kwam ook tot uiting bij diverse voorstellingen van bijvoorbeeld Flavour, Klatergold en het Muziek-, Mars- en Showkorps St. Petrus Banden. Als regieassistente heeft zij veel uitvoeringen en shows begeleid. Ook heeft Lilian Segers-Vollenberg vijf jaar lang onderdeel uitgemaakt van het bestuur van de Venrayse Ondernemersprijzen. Tenslotte ze sinds 2016 tot op de dag van vandaag actief als begeleidster van artiesten en koren tijdens het Smartlappenfestival van het koor Sjanellekes uit Venray. Momenteel bereid Koninklijke Harmonie Euterpe het Vasteloavesconcert voor, waarbij mevrouw Segers-Vollenberg regieassistente is.

Frank Claessens en Lilian Segers-Vollenberg worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.