Keuzevrijheid voor huurders Wonen Limburg

Publicatiedatum: 
4 dec 2018
Alle huurwoningen van Wonen Limburg in de dorpen rondom Venray worden voorzien van een glasvezelaansluiting. Donderdag 29 november ondertekenden Ger Peeters (bestuurder Wonen Limburg), wethouder Jan Loonen en Bart Lemmen (directeur GlaswebVenray) de overeenkomst om alle woningen van glasvezel te voorzien.

Wethouder Loonen spreekt zijn lof uit over de samenwerking: “Deze samenwerkingsovereenkomst met Wonen Limburg is weer een belangrijke stap verder in de verglazing van Venray door GlaswebVenray. Wonen Limburg een belangrijke partner in de realisatie hiervan”.

Keuze

Het grote voordeel voor de huurder is de keuzevrijheid die zij met de glasvezel krijgen. De meeste woningen zijn voorzien van een coax en koper aansluiting. Door er een glasvezelkabel langs te leggen kunnen de huurders breder kiezen. Lemmen geeft aan dat de coöperatie GlaswebVenray er is voor iedereen. “Op deze wijze krijgen de huurders van Wonen Limburg allen toegang tot glasvezel. Dit kost de huurders niets extra en ze kunnen toch kiezen voor de digitale snelweg met voldoende capaciteit voor de toekomst.”