Keukentafelgesprek

Heeft u een vraag of probleem op het gebied van zelfredzaamheid en participatie? Een Wmo of jeugdconsulent van de gemeente Venray helpt u graag. Samen gaat u op zoek naar een oplossing die past bij uw persoonlijke situatie en mogelijkheden.

Wat is een keukentafelgesprek?

Een Wmo of jeugdconsulent komt bij u langs en kijkt samen met u welke ondersteuning u nodig heeft. We kijken eerst wat u zelf nog kunt, eventueel met hulp van anderen. Het gesprek is natuurlijk strikt vertrouwelijk.

Wat is een leefzorgplan?

Op basis van het keukentafelgesprek wordt met u een plan gemaakt: het leefzorgplan. Daarin staan afspraken die gemaakt zijn met u.

Voorbereiding

Als voorbereiding op het keukentafelgesprek kunt u de volgende drie vragen beantwoorden:

  1. Waar heb ik hulp bij nodig?
  2. Heb ik zelf al ideeën over de oplossing van mijn hulpvraag?
  3. Wat wil ik in elk geval bespreken en/of vragen in het gesprek?

U kunt de vragen beantwoorden of alvast nadenken over wat u wilt bespreken met de consulent. U kunt deze voorbereiding ook samen doen met degene die u bijstaat tijdens het keukentafelgesprek.

Leg ook alvast uw paspoort of identiteitsbewijs klaar voor het gesprek.

Tip: maak een persoonlijk plan

U kunt in voorbereiding op het gesprek alvast een persoonlijk plan opstellen. In het persoonlijk plan beschrijft u uw omstandigheden en welke hulp u wenst. U kunt het plan aan uw consulent overhandigen tijdens het keukentafelgesprek.

Twee horen meer dan één

Nodig een vertrouwd persoon uit bij het keukentafelgesprek. Twee horen namelijk meer dan één.

U kunt ook een onafhankelijke cliëntondersteuner vragen om aan te schuiven. Neem hiervoor contact op met één van de volgende instanties:

Na het gesprek

De consulent werkt uw leefzorgplan uit en stuurt het op, zodat u het kunt nalezen en ondertekenen.
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Bel met de consulent via (0478) 52 33 33 of stuur een mail naar schakelplein@venray.nl.