Jeugdgezondheidszorg Limburg-Noord

Jeugdartsen, assistenten en verpleegkundigen volgen de groei en ontwikkeling van kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Om uw kind te volgen, zijn er verschillende contactmomenten, bijvoorbeeld op het consultatiebureau of op school.

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Limburg-Noord.

Wat u moet weten

Ieder kind in de leeftijd van 0-18 jaar krijgt op vaste momenten een uitnodiging van de GGD om de lichamelijke en psychosociale ontwikkelingen van het kind te bekijken. Als het nodig is, kan kortdurend extra begeleiding, voorlichting of een verwijzing gegeven worden. Dit doet de jeugdarts of jeugdverpleegkundige steeds in afstemming met de ouders of verzorgers.

Waarvoor kunt u terecht bij Jeugdgezondheidszorg

Zwangerschap en consultatiebureau

Als u bijvoorbeeld zorgen of vragen heeft in of over de zwangerschap. Kinderen tot 4 jaar bezoeken regelmatig het consultatiebureau om de groei en ontwikkeling te volgen. Eventueel kan de verpleegkundige thuis op bezoek komen. Ook wordt uw kind op verschillende leeftijden ingeënt.

Jeugdgezondheidszorg op school

Regelmatig is JGZ op school aanwezig om de groei en ontwikkeling te volgen.

Contact

Iedere school heeft vaste contactpersonen. Voor vragen kunt u terecht bij de jeugdverpleegkundige of de jeugdarts op school. U kunt ze bereiken via 088 – 119 11 11.

Meer informatie vindt u op www.ggdlimburgnoord.nlexterne-link-icoon. U kunt ook via de intern begeleider van uw school contact opnemen met jeugdgezondheidszorg.