Jenaplan Kindcentrum Talententuin definitief naar locatie De Toverbal De gemeenteraad

28 juni 2024
Algemeen

De gemeenteraad heeft ingestemd met de verplaatsing van Jenaplan Kindcentrum Talententuin naar de locatie van de voormalige basisschool De Toverbal. Naar verwachting zal de nieuwe school eind 2026 haar deuren openen.

Jenaplan

Op het terrein van de voormalige basisschool De Toverbal aan de Sint Ursulastraat wordt de komende jaren het nieuwe Jenaplan Kindcentrum Talententuin (voorheen: basisschool De Keg en Kinderopvang ‘t Nest) gebouwd. Jenaplan staat voor de brede ontwikkeling van het kind en wisselt ritmisch spelen, werken, spreken en vieren af. Naast de basisschool en de kinderopvang worden op deze plek ook onderwijsondersteuning en een beweegvoorziening gerealiseerd. De beweegvoorziening zal in de avonduren ook door verenigingen gebruikt kunnen worden. 

Voorbereidende werkzaamheden 

Met de huidige gebruikers van De Toverbal wordt overleg gevoerd over alternatieve locaties. De bouw van de nieuwe school zal op zijn vroegst in de tweede helft van 2025 starten. Enkele voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart, waaronder een onderzoek naar flora en fauna. De verplaatsing van de school van Veltum naar Venray Noord-West zorgt voor een betere spreiding van scholen binnen de gemeente.