‘iets voor jou’ ervaringsplek

Publicatiedatum: 
6 sep 2021
Bij diverse organisaties en verenigingen in de gemeente Venray is het mogelijk om gebruik te maken van een ‘ervaringsplek’. De website www.ditisietsvoorjou.nl is sinds kort uitgebreid met informatie hierover. Een ervaringsplek geeft inwoners de kans om nieuwe ervaringen op te doen, talenten te ontwikkelen en vaardigheden te leren.

Eerste stap: overzicht

Het initiatief 'iets voor jou' ervaringsplek is bedoeld voor iedereen die een stap wil zetten richting het meedoen aan activiteiten, vrijwilligerswerk of (betaald) werk. De webpagina op de website www.ditisietsvoorjou.nl biedt hiervoor – naast een overzicht van ervaringsplekken in de gemeente Venray - de nodige informatie over branches, werkzaamheden en te leren vaardigheden.

Professionele begeleiding

De gemeente Venray is rijk aan ervaringsplekken en mogelijkheden. Dat is heel mooi! Maar voor inwoners kan het hierdoor soms lastig zijn om de meest passende ervaringsplek te vinden. Daarom hechten wij veel waarde aan een goede begeleiding door professionals. Participatiecoaches, WMO-consulenten en medewerkers van Synthese, Match of Calibris Advies bieden geïnteresseerden van begin af aan een helpende hand bij de zoektocht naar een passende plek. Nadat deze is gevonden gaat de begeleiding uiteraard gewoon door. Zo weten wij zeker dat iedereen op de juiste plek zit.

Contact: zo laagdrempelig mogelijk

Inwoners kunnen voor meer informatie contact opnemen met de professionals via e-mail: ervaringsplek@ditisietsvoorjou.nl, telefoon: (06) 34 12 15 98 of gewoon door persoonlijk langs te komen. Dat kan elke dinsdagochtend van 9.00 tot 13.00 en elke donderdagmiddag van 13.00  tot 17.00 uur. Locatie is Dr. Poelsstraat 6 in Venray

Samenwerking

“iets voor jou’ ervaringsplek is een samenwerking tussen de gemeente Venray, UWV, Synthese, Match voor vrijwilligers en Calibris Advies. De webpagina wijst deelnemers op activiteiten, cursussen, workshops en (vrijwilligers)werk van een groot aantal organisaties zoals onder andere wijkcentra en buurthuizen in de gemeente Venray.