Hulp voor ondernemers na Tozo

Wat doet de gemeente voor zelfstandig ondernemers?

Heeft u als gevolg van de coronacrisis financiële hulp nodig? De gemeente kan u helpen met een uitkering, een lening voor bedrijfskapitaal en met hulp bij de uitvoering van uw bedrijf of bij heroriëntatie.

Lees hieronder welke hulp u kunt krijgen in uw specifieke situatie:

U vraagt zich af of het verstandig is om door te gaan met uw onderneming of juist te stoppen

Dan is er een groot aanbod aan instrumenten die u hierbij kunnen helpen.

Kijk op de pagina Heroriëntatie voor ondernemers voor meer informatie.

U wilt graag doorgaan met uw onderneming en u heeft daarbij financiële hulp nodig

Wellicht komt u in aanmerking voor Bbz. Het Bbz kan bestaan uit een aanvullende uitkering als ook een bedrijfskapitaal. Via www.krijgikbbz.nl kunt u kijken of u in aanmerking komt.

Lees meer informatie over Bbz op de pagina Bijstand zelfstandigen.

Wilt u direct Bbz aanvragen?

Bel ons op (0478) 52 33 33. Kies 1 in het keuzemenu of stuur een mail naar bbz@venray.nl.

U bent gestopt met uw onderneming, maar weet niet hoe u verder moet

Wellicht komt u in aanmerking voor een bijstandsuitkering volgens de Participatiewet. Wij kunnen u ook helpen bij het zoeken naar werk. U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen op (0478) 52 33 33. Kies 1 in het keuzemenu.

U kunt niet meer aan betalingsverplichtingen voldoen

De gemeente biedt ondersteuning aan ondernemers met financiële problemen. Wij hebben met Philip | Stiehls | Gielkens afspraken gemaakt over bemiddeling bij schulden voor ondernemers. Kijk op de pagina Schulddienstverlening voor ondernemers voor meer informatie.

Grip op uw geld

Een onverwachte gebeurtenis, zoals de coronacrisis, kan je financiële situatie overhoop halen. Bij financiële problemen is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium hulp te zoeken. Bent u benieuwd naar passende ondersteuning voor uw situatie? Kijk op www.geldfit.nl/zakelijk of bel met (0800) 8115 en doe de test. U ontvangt een persoonlijk advies over eventueel te nemen vervolgstappen.

Heeft u liever direct een afspraak? Maak dan een afspraak bij het spreekuur Hulp bij financiën.

Contact

Heeft u aanvullende vragen over wat de gemeente Venray voor u kan betekenen? Mail dan uw vraag en telefoonnummer naar bbz@venray.nl. Wij bellen u zo spoedig mogelijk terug.