Hogere vergoeding voor papier inzamelende verenigingen

23 mei 2024
Algemeen

Per 1 juli 2024 wordt de vergoeding die verenigingen ontvangen voor het oud papier verhoogd. Met een verhoging biedt de gemeente de verenigingen de mogelijkheid om een financiële buffer te creëren richting de toekomst.

Hogere vergoeding

Papier inzamelende verenigingen krijgen nu € 30 per ton ingezameld papier en karton. Voor verenigingen met een vaste brengcontainer wordt de nieuwe vergoeding € 35 per ton. Voor verenigingen met een tijdelijke brengcontainer en de huis-aan-huis inzamelende verenigingen wordt dit € 45 per ton. Met een verschil in verhoging wil de gemeente de verenigingen met een actievere vorm van inzameling meer belonen, de opbrengsten eerlijker verdelen en het ophalen aan huis stimuleren. 

Voorbereiden op de toekomst

“Als het huidige inzamelcontract stopt, zijn er hoogstwaarschijnlijk geen professionele inzamelaars meer die nog met vrijwilligers willen inzamelen. Hierdoor worden wij helaas gedwongen om de papierinzameling anders te organiseren. We raden de 19 verenigingen aan om de komende jaren alvast te oriënteren op alternatieve inkomstenbronnen. En met deze verhoging bieden we verenigingen de mogelijkheid om een financiële buffer te creëren”, aldus wethouder Erik van Daal.