Heeft u hulp nodig?

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kijkt wat u met een beperking zelf kunt doen en wat de gemeente voor u kan betekenen.

Wat kunt u zelf doen?

We kijken altijd wat u mogelijk zelf kunt doen. Bijvoorbeeld gebruikmaken van een maaltijdservice als u moeilijk kunt koken of het laten thuisbezorgen van boodschappen door de supermarkt. Ook kijken we wat uw gezinsleden, familie of de buurt voor u kan betekenen. Zijn er in uw wijk voorzieningen waar u gebruik van kunt maken? Bijvoorbeeld een verzorgingscentrum waar u gezamenlijk met anderen kunt eten.

Ook kijken we of een voorziening waar u behoefte aan heeft, algemeen verkrijgbaar is zoals een wandbeugel, douchstoeltje, thermostaatkraan, verhoogde toilet of een fiets met trapondersteuning. Veel hulpmiddelen kunt u in de winkel kopen. Andere hulpmiddelen kunt u bij de Medipoint thuiszorgwinkel huren, kopen of lenen.

Wat kan de Wmo voor u doen?

Soms is een Wmo-voorziening noodzakelijk. Bijvoorbeeld een rolstoel of hulp in de huishouding. Er zijn verschillende Wmo-voorzieningen beschikbaar. Voor alle voorzieningen (behalve de rolstoel) geldt een eigen bijdrage. Als u een melding heeft gedaan voor hulp bij het Schakelplein van de gemeente, dan bekijken we wat uw beperkingen zijn. Meestal komt er een consulent van de gemeente bij u thuis voor een gesprek. Soms kan het telefonisch. Het kan ook nodig zijn om informatie aan uw arts of specialist te vragen of een medisch onderzoek te doen. Dat doen we niet zelf. We vragen advies aan onze medisch adviseur van Argonaut.

Contact

Heeft u behoefte aan een voorziening? Bel met het Schakelplein van de gemeente, telefoon (0478) 52 33 33. Kies in het menu voor 1.