HackShield: eerste Cyber Agents gehuldigd!

29 maart 2024
Algemeen

Op donderdag 28 maart zijn de eerste Venrayse Cyber Agents gehuldigd. Ivar van basisschool De Peddepoel en Mees van basisschool De Lier behaalden dit schooljaar veel punten met het spelen van HackShield. Via dit online spel ontdekken de kinderen spelenderwijs alles wat met online veiligheid te maken heeft. Ze worden opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld.

Certificaten en medailles 

Burgemeester Michiel Uitdehaag ontving de winnaars en hun gasten op het gemeentehuis en reikte de certificaten en medailles uit. “Cybercriminaliteit neemt toe, ook hier in Venray. Ik ben dan ook trots op deze helden van de toekomst. Met kun kennis op het gebied van cybercriminaliteit maken ze onze gemeente een stuk veiliger. En hopelijk inspireren ze ook anderen om Cyber Agents te worden”, aldus burgemeester Uitdehaag. 

HackShield

HackShield is een online game, die is ontwikkeld om kinderen bewust te maken van de gevaren van het internet. Door het spelen van HackShield leren kinderen tussen 8 en 12 jaar alles over cybercrime en -veiligheid. Zij ontdekken hoe je cybercriminelen te slim af bent en leren spelenderwijs alles over hacken, datalekken, phishing, geldezels en andere online gevaren. HackShield maakt van de kinderen een Cyber Agent, die al deze gevaren herkent én kan voorkomen. “Het mooie is dat de kinderen hun opgedane kennis meteen kunnen delen met hun ouders, opa’s en oma’s. Zo beschermen ze niet alleen zichzelf, maar ook hun directe omgeving tegen online gevaar”, vult burgemeester Uitdehaag aan. 

Samen tegen cybercriminaliteit!

Ouders/opvoeders en scholen spelen een belangrijke rol in deze bewustwording bij kinderen. Door het bespreekbaar maken, informatie te geven en praktijkvoorbeelden te delen. Ook HackShield kan hiervoor een handige tool zijn. Gaat u samen met ons de strijd aan tegen cybercriminaliteit? Meld u kind aan via www.joinhackshield.comexterne-link-icoon

HackShield in de klas

Bent u leerkracht van groep 6, 7 of 8 en wilt u op school ook aandacht besteden aan HackShield? Er zijn diverse materialen en gratis gastlessen beschikbaar die u kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om tijdens een ouderavond of samen met andere docenten aandacht aan dit onderwerp te besteden. Meer informatie hierover vindt u op de website van HackShield: www.joinhackshield.comexterne-link-icoon