Groenteweken voor ouders en kinderen

Publicatiedatum: 
18 sep 2018
We eten meer verse groenten dan een paar jaar geleden, maar veel kinderen zouden eigenlijk nog wat meer groente moeten eten. Juist het stimuleren van voldoende groente eten kan een grote uitdaging zijn voor ouders. Daarom organiseert de gemeente Venray van 17 september tot 26 oktober de groenteweken om ouders én kinderen daarbij te helpen

De gemeente kan dit niet alleen. Daarom werkt ze vanuit Venray Beweegt en JOGG Venray samen met Kinderopvang het Nest, Spring kinderopvang, het Sterrenhuis, de Kindersofa, de Speelhoeve, de Mukkenstal, Synthese, de GGD en BiblioNu. Tijdens de zes groenteweken organiseren alle partijen verschillende activiteiten op het gebied van groente.

Zo geeft de GGD tijdens deze weken extra aandacht aan het ‘groentehapjes in 10 stapjes’ project. Ouders die een afspraak hebben op het consultatiebureau in Venray krijgen een pakket ‘Groentehapjes in 10 stapjes’ mee. Laat Kindercentrum de Kindersofa peuters en baby’s spelenderwijs kennismaken met groente. Proeven, ruiken en voelen staat hierbij centraal. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals samen koken, groentememory en bewegingsactiviteiten. Ook Kinderopvang ‘t Nest heeft een gezonde (op)voeding hoog in ‘t vaandel staan. Het thema sluit mooi aan bij de Week van het Water, waar ze eerder dit jaar aan deel hebben genomen. Het drinken van water, het eten van groente en fruit en het bewegen is bij ’t Nest vanzelfsprekendheid.