Gratis online cursussen over biodiversiteit en vogels in de tuin

Publicatiedatum: 
29 apr 2021
Gemeente Venray biedt samen met Stichting IKL twee gratis online cursussen aan voor inwoners van de gemeente. De cursus biodiversiteit in de tuin is op donderdagavond 20 mei en gaat over een andere manier van tuinieren. Op donderdagavond 27 mei leert u wat u zelf kunt doen om vogels aan te trekken in uw tuin.

Verandering begint bij uzelf

Het gaat slecht met de biodiversiteit in Limburg. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving; soorten sterven uit, plagen krijgen meer grip en natuurlijke bestrijders verdwijnen uit de woonwijken en uit het landschap. Onder het mom van: verandering begint bij uzelf nemen wij u graag mee naar uw eigen tuin.

20 mei: biodiversiteit in de tuin

Met soms kleine ingrepen kunt u in uw tuin een waar verschil maken voor de biodiversiteit! Dit zorgt voor de komst van veel meer leven in de tuin. Vogels, zweefvliegen, bijen en hommels. En die slakken op hortensia's, rupsen op boerenkool en bladluizen op de rozen? Met het juiste beheer heeft u hier aanzienlijk minder last van.

27 mei: tuinvogels in de tuin

In deze cursus passeren verschillende algemene tuinvogels de revue, zowel broedvogels als wintergasten. Ook leren we u hoe u de tuin het beste kunt inrichten om deze vogels aan te trekken.

Aanmelden

Vanwege de coronamaatregelen zijn de cursussen online en live te volgen via 'Microsoft Teams'. Wij zorgen voor een leuke interactieve avond, terwijl u thuis aan de keukentafel zit. Na deelname ontvangt u de lesstof in uw mailbox. Beide cursussen zijn van 19.30 - 22.00 uur. De cursus is gratis en uitsluitend voor inwoners van de gemeente Venray. Aanmelden kan via www.ikl-limburg.nl.