Gratis naar de vaccinatielocatie reizen

Ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz pas reizen gratis naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie

Het Rijk stelt zich in haar vaccinatiecampagne op het standpunt dat ouderen vanaf 65 jaar, zonder Wmo-vervoersindicatie zelf het vervoer moeten regelen. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk ouderen zich laten vaccineren is besloten de eigen bijdrage voor ritten van en naar de vaccinatielocatie in Limburg te schrappen. Ouderen vanaf 65 jaar kunnen hierdoor gratis reizen.

Afspraak maken voor vaccinatie en gratis vervoer regelen

U ontvangt van de GGD een oproep voor uw coronavaccinatie waarin staat wanneer u een afspraak met de GGD mag maken. Als u met de GGD belt krijgt u de vraag op welke manier u naar de vaccinatielocatie reist. Reist u met Omnibuzz? Geef dit dan door. De GGD houdt hiermee rekening bij het inplannen van uw afspraak. 

Gratis vervoer bij Omnibuzz regelen

Na het maken van uw vaccinatieafspraak bij de GGD reserveert u uw vervoer bij Omnibuzz. Dit kan telefonisch van maandag t/m zondag van 07:00 tot 22:00 uur via 0900 – 0699. De chauffeur wacht op u bij de vaccinatielocatie en helpt u eventueel bij het in- en uitstappen en het omdoen van uw gordel. U reist met dezelfde chauffeur terug naar huis. Uw vervoer regelen kan tot minimaal 1 dag van tevoren. Het komt voor dat er nog iemand uit uw buurt, rond hetzelfde tijdstip een afspraak bij de vaccinatielocatie heeft. Deze persoon reist mee.

Wij vragen u de richtlijnen en adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) op te volgen. De onderstaande regels gelden als u met Omnibuzz reist:

  • draag een chirurgisch mondkapje of medisch mondkapje
  • u krijgt een gezondheidscheck bij het reserveren van uw vervoer en als u instapt
  • de chauffeur wijst u aan waar u moet gaan zitten

Heeft u op de vaccinatiedag symptomen van het coronavirus?

Blijf thuis en reis niet. U annuleert telefonisch uw vaccinatieafspraak bij de GGD. Daarna annuleert u uw vervoer bij Omnibuzz via 0900-0699.