Gratis cursus ‘Politiek Actief’

Publicatiedatum: 
13 jun 2019
Hoe zit de gemeente in elkaar? Wat zijn taken van de gemeenteraad, hoe gaan raadsleden te werk en welke rol kunt u daarin hebben? Het zijn een paar van de onderwerpen die aan bod komen in de cursus ‘Politiek Actief’ die u in september en oktober kunt volgen in het gemeentehuis van Venray.

In vijf avonden leert u hoe Venray wordt bestuurd en wat de gemeenteraad doet. De cursus is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook daarvoor is de cursus zeer geschikt. 

September/oktober

De cursus is gratis en duurt vijf dinsdagavonden van 19:00 – 22:00 uur, te beginnen op 24 september en gaat verder op 1 oktober, 15 oktober en 22 oktober. Op 29 oktober is de afsluitende raadsvergadering. Locatie is steeds het gemeentehuis van Venray.

ProDemos

De cursus wordt gegeven door ProDemos. Zij geeft dit soort cursussen door het hele land en ook bij de Tweede Kamer. Op de website van ProDemos vindt u meer informatie.

Aanmelden

Voor vragen of aanmelding kunt een berichtje sturen naar griffie@venray.nl. Aanmelden kan tot en met vrijdag 23 augustus. Let op: er is een beperkt aantal plekken.