Gratis compost ophalen

Publicatiedatum: 
2 mrt 2020
U kunt weer gratis compost komen scheppen op het milieustation vanaf zaterdag 7 maart tot en met zaterdag 18 april 2020. Maximaal één kuub (1 m3) compost kunt u ophalen. Vergeet niet uw afvalpas en een schep en eventueel aanhangwagen mee te nemen. Wees er op tijd bij, want OP = OP.

Met deze actie krijgen de inwoners van Venray een bedankje voor het gescheiden aanleveren van groente- fruit- en tuinafval (GFT). Compost is een echt kringloopproduct, want het wordt gemaakt van gescheiden ingezameld GFT. Zo komt het organisch materiaal uit de bodem als compost weer terug in de bodem. Aan de compost is een certificaat verbonden, de compost is van goede kwaliteit. Dit certificaat is in te zien bij het milieustation.

Bodemverbeteraar

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar voor uw tuin. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Duurzaam en voordelig

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Ook worden van de grove houtachtige delen van compost en duurzame biobrandstof gemaakt. Die wordt in speciale energiecentrales gebruikt om er groene stroom van te maken. Composteren is daarnaast ook een voordelige manier om organisch afval te verwerken.

Openingstijden milieustation

Het milieustation aan de Metaalweg 1d in Venray is open op maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot en met 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Denk aan uw afvalpas!