Gratis compost ophalen

Publicatiedatum: 
12 mrt 2019
Van 9 maart tot en met 20 april kunt u weer gratis compost (max. 1 m3) komen scheppen bij het milieustation. Vergeet niet uw afvalpas, een schep en eventueel aanhangwagen mee te nemen. Wees er op tijd bij, want OP = OP.

Met deze actie krijgen de inwoners van Venray een bedankje voor het gescheiden aanleveren van groente- fruit- en tuinafval (GFT). Compost is een echt kringloopproduct, want het wordt gemaakt van gescheiden ingezameld GFT. Zo komt het organisch materiaal uit de bodem als compost weer terug in de bodem. De compost is van goede kwaliteit en heeft een certificaat.

Bodemverbeteraar

Compost is een uitstekende bodemverbeteraar voor uw tuin. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Duurzaam en voordelig

Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor de productie van elektriciteit, warmte of autobrandstof. Composteren is daarnaast ook een voordelige manier om organisch afval te verwerken.

Openingstijden milieustation

Het milieustation aan de Metaalweg 1d in Venray is open op maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Denk aan uw afvalpas!