Goede start actie Venray Bespaart

Publicatiedatum: 
23 jun 2020
Afgelopen zaterdag was de eerste actiezaterdag Venray Bespaart in de Gamma en Praxis in Venray. Circa honderd huiseigenaren kwamen naar de bouwmarkten om energiebesparende artikelen te kopen. De bezoekersstroom was redelijk gespreid over de dag. Er was nergens sprake van onverantwoorde drukte.

De gemeente overhandigde voor in totaal € 6.500,- aan waardebonnen aan deze klanten, waarmee ze hun aankopen konden betalen. Daarmee komt het nog beschikbare subsidiebedrag op € 23.500,-. Voor dit bedrag mag de gemeente op zaterdag 27 juni en op zaterdag 4 en 11 juli opnieuw waardebonnen afgeven.

Hoe werkt dat?

Klanten die voor minimaal € 30,- aan isolatie, douchespaarkoppen, thermostaatkranen, ledlampen, buitenzonwering en andere energiebesparende artikelen uitzoeken, ontvangen bij de actiekraam in de winkel een waardebon van € 30,-. Bij besteding van minimaal € 90,- ontvang je maximaal 3 bonnen van € 30,-. Alle woningeigenaren in Venray hebben hierover een brief ontvangen.

Helemaal gratis? Ja, helemaal gratis!

Enkele bezoekers vroegen zich af of er een addertje onder het gras zat. ”Zonder (bij)betaling spullen kopen? Helemaal gratis? Dat kan toch niet?”. Medewerkers van de gemeente konden hen geruststellen. De actie wordt namelijk gesubsidieerd door het Rijk. Net als de gemeente, wil ook de landelijke overheid dat zoveel mogelijk woningeigenaren hun energieverbruik verlagen en daarmee ook nog eens geld besparen.

Brief kwijt of niet gehad?

Woningeigenaren in de gemeente Venray die geen brief hebben ontvangen of deze niet meer hebben, kunnen een mail sturen naar geert.geujen@venray.nl. Onder vermelding van hun adres, krijgen ze de brief alsnog gemaild.