Gevonden en verloren voorwerpen

Hebt u iets verloren of gevonden? Regel het op verlorenofgevonden.nl.

Een wild dier gevonden? Schakel dan de dierenambulance in. Huisdier vermist of gevonden? Schakel dan Stichting Amivedi in. Zwerfkat of -hond? Dan kunt u terecht bij Op de Smakterheide.

Voorwerp gevonden

Bewaren of afgeven

  • U kunt het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente. U krijgt hiervan een bevestiging. Is het voorwerp maximaal ongeveer € 450 waard? Dan bewaart de gemeent het voorwerp 3 maanden. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan. Is het voorwerp meer waard? Dan is de bewaartermijn 1 jaar. Daarna wijst de gemeente een eigenaar aan.
  • U kunt er ook voor kiezen alleen bij de gemeente te melden dat u iets gevonden hebt. U bewaart het voorwerp zelf.

Eigenaar meldt zich

  • Bewaart de gemeente het voorwerp? Dan vragen we de eigenaar om te komen kijken naar het voorwerp.
  • Bewaart u het voorwerp zelf? Dan vragen we de eigenaar contact met u op te nemen voor informatie of om het voorwerp te bekijken.

Onderhoud

Bewaart u het gevonden voorwerp zelf? Zorg dan dat er niets mee gebeurt. Moet u daarvoor kosten maken? Dan moet de eigenaar – als hij zich meldt - deze binnen een maand terugbetalen.

Voorwerp verloren

Diefstal

  • Geef de gemeente informatie over het voorwerp dat gestolen is
  • Voeg bij de melding een proces verbaal van vermissing

Voorwerp teruggevonden

Dan nemen wij contact met u op. Uiteraard kunt u ook altijd bij de gemeente informeren of uw voorwerp terecht is via (0478) 52 33 33. Klopt de omschrijving? Dan vragen we u om naar het voorwerp te komen kijken. Is het van u? Dan kunt u het meteen meenemen. Breng wel uw legitimatiebewijs mee.