Gevaarlijk parkeren kan veel geld kosten

Publicatiedatum: 
12 mrt 2019
Wist u dat de gemeente Venray al sinds jaar en dag een Wegsleepverordening kent? Auto’s die geparkeerd staan waar dat niet mag of waar het gevaarlijke situaties oplevert, kan de gemeente laten wegslepen. Op kosten van de eigenaar. Je kunt een hoop gedoe voorkomen door niet te parkeren waar dat niet mag.

De Wegsleepverordening geldt voor alle straten en wegen in de gemeente. Er hoeft geen bord met ‘wegsleepregeling’ te staan. Wegslepen is natuurlijk geen doel op zich. En de verordening is ook niet gemaakt om automobilisten te pesten. Een fout geparkeerde auto krijgt hooguit een boete. De gemeente sleept alleen af als de geparkeerde auto zorgt voor onveilige situaties in het verkeer of de doorgang voor anderen verspert. Bijvoorbeeld een auto die lange tijd voor een oprit staat of op een trottoir staat geparkeerd.

Extra controle

De Boa’s van de gemeente controleren komende tijd extra op fout geparkeerde auto’s., vooral in het centrum en net daarbuiten. Een veilige omgeving is het doel, niet bekeuringen uitschrijven of auto’s wegslepen. Maar als je auto weggesleept wordt, kost het serieus geld. De eigenaar krijgt de rekening van voorrijden, wegslepen en mogelijk nog stallingskosten. Dus voorkom een bon en de verrassing van een weggesleepte auto en parkeer alleen op plekken waar dat mag. Wil je precies weten hoe de wegsleepverordening eruit ziet? De verordening staat op de website www.overheid.nl