Gemeentelijke opvanglocaties

In de gemeente Venray worden op een aantal locaties vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. De toewijzing van vluchtelingen verloopt via de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Google Translate

Прочитайте цю веб-сторінку в перекладі українською через Google Translateexterne-link-icoon.

Aangewezen locaties

  • Servaashof aan D’n Herk
  • Het Roekenbosch in Blitterswijck (3 huisjes)
  • Woningen aan de Stationsweg in Venray

Servaashof

Servaashof is sinds 25 juni 2023 beschikbaar voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het ligt in de hoek van de Oostsingel en de Henri Dunantstraat, tegenover de scouting. Dit terrein bij Servaashof is eigendom van Vincent van Gogh die het voor maximaal anderhalf jaar beschikbaar stelt voor de opvang van de vluchtelingen.

In Servaashof wonen de vluchtelingen die tot juni in het Raayland College woonden. Dit deel van het Raayland gaat plaats maken voor een nieuwe school. Er is ruimte voor 130 mensen die verspreid wonen over 26 huisjes. Het Rode Kruis beheert de locatie en naast de huisjes is er ook een centrale woonkamer en recreatieruimte, met een kantoor voor het Rode Kruis.

Rode Kruis 

De coördinatie van de locatie is in handen van het Rode Kruis. Zij zetten woonbegeleiders, EHBO-vrijwilligers en Vrijwilligers Maatschappelijk Opvang en Ondersteuning in. De medewerkers van het Rode Kruis zijn tussen 8.00 en 22.00 uur aanwezig. In de nacht zorgt de gemeente voor permanente aanwezigheid van minimaal twee beveiligers.

Voor vragen of opmerkingen over de opvanglocatie en begeleiding kunt u contact opnemen met de locatiemanager van het Rode Kruis via 06 – 38 21 74 45 of opvangvenray@rodekruis.nl

Het Roekenbosch

In drie woningen van Wonen Limburg op park Het Roekenbosch in Blitterswijck worden op dit moment vluchtelingen opgevangen.

Stationsweg

Het gaat om de woningen aan de Stationsweg 48, 48a, b, c en d. Dit zijn vijf voormalige cliëntenwoningen van Vincent van Gogh. De laatste jaren waren hier internationale werknemers gehuisvest. Begin december 2022 zijn ongeveer 60 bewoners van de opvanglocatie bij het Raayland College naar deze woningen verhuisd. Het Rode Kruis blijft hun aanspreekpunt bij vragen en problemen.