Gemeente koopt pand voormalig feestcafé de Koets

02 mei 2024
Algemeen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het pand, waar tot voor kort feestcafé de Koets gevestigd was, aan te kopen. Met de aankoop verdwijnt de horecafunctie van het pand, waardoor het Schoutenstraatje aantrekkelijker wordt om te wonen.

Leegstand voorkomen

De gemeente is steeds op zoek naar mogelijkheden om het centrum aantrekkelijk te houden. Het streven is een compact en compleet kernwinkelgebied met winkels geconcentreerd bij elkaar en horeca zoveel mogelijk rondom de pleinen. Om leegstand te voorkomen, worden eigenaren in het centrum gestimuleerd hun (leegstaande) pand te transformeren naar een niet-winkel functie, bijvoorbeeld om te wonen.

Woningbouw

“In het Schoutenstraatje staat op dit moment veel vastgoed leeg. De aanwezigheid van een café hield woningbouw hier tegen. Met de aankoop van het pand slaan we twee vliegen in één klap: we halen de horecafunctie weg van een plek waar we die liever niet zien en we maken het Schoutenstraatje aantrekkelijker om er te wonen”, licht wethouder Wim de Schryver de aankoop toe. 

1 april

Feestcafé de Koets sloot op 1 april jongstleden haar deuren. De gemeente heeft de voorkeur voor verbouwing van het pand tot stadswoningen. Mocht dit bouwtechnisch niet mogelijk blijken, behoort sloop en nieuwbouw tot de mogelijkheden.