Fietspad door Vlakwaterbos

Publicatiedatum: 
20 dec 2018
De gemeente Venray gaat een fietspad aanleggen door het Vlakwaterbos. Het half verharde pad verbindt de Weg in den Berg in Veltum met Aan den Dril in Vlakwater

Directe aanleiding voor de aanleg is de veiligheid: het is veiliger voor fietsers dan het hobbelige onverharde pad dat er nu ligt. Het pad is ook een veilig alternatief voor de fietspaden langs de Westsingel en een kortere verbinding tussen Veltum met het winkelcentrum en de scholen en het ziekenhuis.

Tussenoplossing

De gemeente heeft gekozen voor een half verhard fietspad omdat de aanleg vooruitloopt op de visie voor het hele Vlakwatergebied. De Vlakwaterbossen aan de zuidwestkant van Venray zijn bij inwoners van Venray in trek om te fietsen en te wandelen, maar hoe het gebied eruit gaat zien en wat er mag en kan, ligt nog niet vast. Als in de visie Vlakwater geen plek is voor een fietsverbinding, kan het half verharde pad gemakkelijk worden verwijderd. Afhankelijk van het weer en eventuele bezwaren tegen het fietspad kan de aanleg eind januari beginnen. Het fietspad is bedoeld voor fietsers met een gewone of een elektrische fiets, voetgangers en scootmobielen. Voor snelle e-bikes, brommers en scooters is het pad verboden.