Extra ondersteuning startende ondernemers in het centrum van Venray

Publicatiedatum: 
8 sep 2022
De gemeente Venray werkt aan een compact en toekomstbestendig centrum. Onderdeel hiervan is het aantrekken van (startende) ondernemers, om zo de oplopende leegstand een halt toe te roepen. Om hen hierbij te begeleiden, werkt de gemeente sinds vorig jaar samen met Stichting Streetwise. Deze stichting is gespecialiseerd in het begeleiden en het vestigen van (startende) ondernemers met nieuwe concepten. Na een positieve evaluatie, heeft het college van B&W besloten deze samenwerking te verlengen tot in elk geval het eerste kwartaal van 2023.

De aanpak van Streetwise

Vanuit de Centrumvisie zet Venray in op een compacte, comfortabele en complete binnenstad. De aanpak van Streetwise speelt daarop in door het vestigingsklimaat voor nieuwe ondernemers te verbeteren. Dit gebeurt in samenwerking met gemeente, vastgoed-partijen, financiers en andere centrumondernemers. Deze aanpak heeft sinds de start van Streetwise in 2014 geleid tot vele nieuwe ondernemingen in de Limburgse winkelgebieden, waarvan sinds vorig jaar ook enkele in Venray.

Betere kansen voor nieuw ondernemerschap

Het voortzetten van deze Streetwise-aanpak creëert betere kansen voor nieuw ondernemerschap in het centrum van Venray. Starters, maar ook bestaande ondernemers die willen verplaatsen naar het kernwinkelgebied, kunnen daarbij gratis gebruik maken van de ondersteuning en het netwerk van Streetwise. Bijvoorbeeld voor het uitwerken van een businessplan, het vinden van een geschikte locatie, het onderhandelen over passende huurvoorwaarden, financieringsmogelijkheden en vergunningaanvragen.


“Om ons centrum vitaal te houden, is de komst van nieuwe ondernemers essentieel. Zeker in deze uitdagende tijden, kan extra begeleiding van een ervaren partij zeer zinvol zijn. Ik roep potentiële ondernemers op om contact op te nemen over de mogelijkheden”, aldus wethouder Wim de Schryver.

Contact

Ondernemers die overwegen hun bedrijf te vestigen in de binnenstad van Venray kunnen zich daarvoor melden via de website van Streetwise en/of bij Hans Beterams, accountmanager bedrijven van de gemeente Venray via tel. 06 – 20 01 22 07.