Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Publicatiedatum: 
18 mrt 2020
Alle geplande activiteiten rondom Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) zijn afgelast. Burgemeester Luc Winants en het organisatiecomité 75 jaar Vrijheid hebben die besluiten genomen. Met pijn in het hart. “Maar op een later tijdstip afzeggen van podia, licht, bands et cetera zou veel gemeenschapsgeld kosten en dat willen we voorkomen”, aldus comitévoorzitter Gerda van Stelten.

Vanwege het Coronavirus gaan veel verschillende bijeenkomsten, herdenkingen en feestelijkheden in Venray helaas niet door. Sowieso zijn alle grote activiteiten tot en met 6 april afgelast. Daaronder ook het Internationaal Verbroederingstreffen van schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray in het kader van 75 jaar bevrijding zou plaatsvinden op zondag 29 maart. Ook de lezing van minister Sigrid Kaag van 3 april in de Petrus’ Bandenkerk gaat niet door. Eerder werd bekend dat de festiviteiten op Koningsdag zijn afgelast.

Politiek

Ook de politieke bijeenkomst staan op een lager pitje. De raadsavonden van 19 maart, 24 maart en 26 maar zijn geannuleerd. Werkgroepen liggen stil en de raadsvergadering van 31 maart vindt plaats zonder pers en publiek en met raadsleden zoveel mogelijk verspreid door de raadzaal.