Dienstverlening gemeente

Op advies van de Rijksoverheid en het RIVM werken ambtenaren van de gemeente Venray zoveel mogelijk thuis. De publieksbalies blijven op dezelfde tijden open. De gemeente blijft via de gebruikelijke kanalen bereikbaar op de gebruikelijke tijden. Maar sommige diensten moeten we op dit moment net iets anders regelen dan dat u van ons gewend bent.

Publieksbalies

Aangifte doen van een baby of van een overlijden? Een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs aanvragen of ophalen? Een verhuizing doorgeven? Een vergunning aanvragen? Het kan allemaal gewoon doorgaan.

Wij verzoeken u om zoveel mogelijk contactloos of met pin te betalen.

Heeft u klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan vragen wij u de afspraak te verzetten en niet naar het gemeentehuis te komen.

U kunt veel zaken ook digitaal vanuit huis regelen. Kijk op de pagina van het product of dienst voor de mogelijkheden. Heeft u hier vragen over, bel ons dan gerust op (0478) 52 33 33.

Huisbezoeken

Iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te werken en bezoeken aan kwetsbare mensen zoveel mogelijk te beperken. Dat geldt ook voor een groot aantal medewerkers van de gemeente Venray. Dat betekent dat veel huisbezoeken niet doorgaan. Als een medewerker niet langs kan komen, belt hij of zij persoonlijk om de afspraak af te zeggen.

Informatieavonden en inloopspreekuren

Maandag 23 maart heeft de regering verscherpte maatregelen afgekondigd vanwege het coronavirus. Zo zijn bijeenkomsten tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor bijeenkomsten waarop minder dan 100 mensen verwacht worden, zoals het inloopspreekuur Hulp bij financiën op maandag en het kinderdebat. Eerder werden al geplande activiteiten rondom Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei) afgelast.

Gemeentearchief en inzien van stukken

Het gemeentearchief en studiezaal zijn gesloten. Hierdoor is het niet mogelijk om fysieke stukken in te zien. Veel stukken zijn digitaal beschikbaar via onze website. Heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op via (0478) 52 33 33.

Milieustation: stel uw bezoek uit als dat kan

Het milieustation heeft vanwege het coronavirus geen andere openingstijden en blijft voorlopig nog geopend. We vragen u wel om alleen naar het milieustation te komen als dat écht noodzakelijk is en met een minimaal aantal personen (het liefst alleen!). Stel uw bezoek uit, als dat kan.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers voldoende afstand kunnen houden, wordt er maar een maximum aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten tot het milieustation. Hierdoor moet u langer wachten totdat u aan de beurt bent. Houd hier rekening mee en blijf tijdens het wachten in uw auto zitten. Eenmaal op het terrein dienen de afstandsregels in acht te worden genomen (min. 1,5 meter). We vragen uw begrip voor deze maatregel en de werknemers op het milieustation.

Raads- en commissievergaderingen

Tot en met 1 juni gaan de raadsvergaderingen en commissievergaderingen door middels een digitale videoconferentie. Alle andere raadsbijeenkomsten komen te vervallen.

Omdat de wet die deze digitale manier van vergaderen mogelijk maakt momenteel nog niet klaar is, gelden voor de raadsvergadering van 31 maart andere regels. Deze vergadering gaat wel door, maar zonder publiek en in aangepaste vorm:

  • De gemeenteraad besluit alleen over de besluiten op de Dagenda (de zogenaamde hamerstukken), de C-agenda (de bespreekstukken) schuift door naar de eerstvolgende raadsvergadering. 
  • Het is gezien de situatie niet verantwoord om alle raadsleden op 31 maart bijeen te laten komen. Normaal gesproken kan een vergadering alleen doorgaan als minimaal de helft van de raadsleden aanwezig is. De gemeentewet maakt het mogelijk om bij wijze van hoge uitzondering de vergadering toch door te laten gaan in de aanwezigheid van één raadslid. In deze hoogst ongebruikelijke situatie wordt hier nu voor gekozen.
  • Zoals al eerder bekend is gemaakt, wordt deze vergadering gehouden zonder pers en publiek. De vergadering is, zoals gebruikelijk, wel live te volgen via www.venray.nl.

Vragen en contact

Heeft u vragen over de gemeentelijke dienstverlening, bel ons dan gerust via (0478) 52 33 33.