Danshuis Venray is Starter 3e kwartaal

Publicatiedatum: 
3 okt 2017
Danshuis Venray is gekozen tot Starter van het Kwartaal. Myrna van Rens is danseres maar vooral bekend als danslerares. Met haar eigen nieuwe bedrijf wil ze zich vooral gaan richten op de danskunst, met de nadruk op kunst.

Bij het danshuis kunnen kinderen, jongeren en volwassen kiezen voor een vorm van ballet of dans. Myrna heeft zelf een opleiding gehad aan de ArtEZ dansacademie en als docent dans. Met deze achtergrond geeft zij al langer danslessen aan groepen. Na de overgang van het kunstcentrum naar Cultura is het dansonderwijs gebleven. Maar ook kwam er de mogelijkheid om dansles te geven vanuit een kunstzinnig oogpunt in plaats van dansen voor de sport of als prestatie.

Dans-Kunst

Danshuis Venray verbindt door middel van kunstonderwijs. Wanneer kunst wordt ingezet in het onderwijs, krijgt de verbeelding een kans. Dit zorgt voor meer samenwerking, empathie en begrip voor elkaar. Daarbij draagt bewegen, en dus ook dansen, bij aan een gezonde levensstijl. Naast de danscursussen is Danshuis Venray de samenwerking aangegaan met Cultuurpad, Sportimpuls, Cultura Venray en met diverse verenigingen. Samen met de eveneens gediplomeerde docenten Karin Groenen en Eva Rutten verbindt het Danshuis zich aan Venray en richt zich op kwaliteit in de vorm van technieken en individuele aandacht.

Kunstonderwijs is broodnodig voor de samenleving en Danshuis Venray zal door middel van mooie projecten en diensten hun steentje hieraan bijdragen.

Op eigen benen

"Op eigen benen staan als ondernemer is misschien voor Myrna nog wel moeilijker als op eigen benen dansen. Dat is precies de reden waarom we de Starter van het Kwartaal in het leven hebben geroepen", zegt wethouder Jan Loonen. "Zij is een van de mensen die nu als zelfstandig ondernemer haar passie uitdraagt. Dat willen wij graag een podium bieden ."

Ook meedoen?

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar. Ook meedoen?