Contact over uw WOZ-waarde?

Heeft u een vraag over de vastgestelde WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand, de taxatie of de tenaamstelling en wilt u hierover met ons in gesprek? Vul het formulier Contact over WOZ-waarde in. Binnen 3 weken nemen we contact met u op. Of u neemt telefonisch contact met ons op. Bel (0478) 52 33 33.

Wat u moet weten

U wordt binnen 3 weken door een medewerker van de afdeling Belastingen/WOZ teruggebeld over uw vraag. Misschien is bezwaar maken dan niet meer nodig. Heeft u ons gesproken en wilt u toch bezwaar maken? U heeft hiervoor voldoende tijd omdat er een termijn van 6 weken voor staat.

WOZ-waarde te hoog of te laag? Bel eerst de gemeente

Heeft u onlangs de aanslag gemeentelijke heffingen/WOZ-waarde ontvangen. De gemeente bepaalt de WOZ-waarde zo nauwkeurig mogelijk. Bent u van mening dat er een fout is gemaakt? Bel dan eerst met de gemeente. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen. Als de WOZ-waarde inderdaad niet juist is, kan die wellicht ook zonder bezwaarschrift worden gecorrigeerd.

Bureaus en makelaars plaatsen regelmatig advertenties waarin zij zich opwerpen als uw belangenbehartiger: ‘WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!’. Maar als het bezwaar wordt toegekend en de WOZ-waarde wordt gewijzigd, moet de gemeente deze bureaus een wettelijk vastgestelde vergoeding betalen. En dat kan behoorlijk oplopen, tot € 786 voor elk toegekend bezwaar. Een fors bedrag, zeker als het om kleine verschillen gaat.

Een rekenvoorbeeld
Wanneer een bezwaarschrift wordt toegekend en de WOZ-waarde van uw woning met bijvoorbeeld € 5.000 wordt verlaagd, betekent dit een vermindering op uw aanslag van € 6,43. De gemeenschap verliest echter € 786, omdat de gemeente het bureau voor zijn ‘werkzaamheden’ moet betalen. Dat zijn kosten die moeten worden doorberekend in de tarieven van de onroerende zaakbelastingen in het volgende belastingjaar. Dit betekent in de praktijk hogere belastingtarieven, waardoor de ‘winst’ van € 6,43 euro weer weg is.

Neem daarom eerst telefonisch contact op met de gemeente via (0478) 52 33 33. We staan u graag te woord.