Cheque Hans Gilissen voor Voedselbank

Publicatiedatum: 
3 jan 2020
Inmiddels oud-burgemeester Hans Gilissen heeft donderdag 2 januari een cheque van € 2.652,- overhandigd aan Gerda van Stelten, voorzitter van de Voedselbank Limburg-Noord. Een prachtig bedrag, dat bij elkaar is gebracht bij het afscheid van Gilissen als burgemeester van Venray. De vertrekkende burgemeester wilde geen cadeaus voor zichzelf, maar vroeg iedereen om een bedrag over te maken voor de Voedselbank. Met dit mooie resultaat.

De overhandiging van de cheque vond plaats bij het distributiecentrum van de Voedselbank bij de NLW Bedrijven in Venray. Namens al klanten van de Voedselbank Limburg-Noord dankte voorzitter Van Stelten de oud-burgemeester en alle gulle gevers.

De Voedselbank Limburg-Noord is in 2005 als lokaal particulier initiatief in Venray opgericht. Omdat het werkterrein werd uitgebreid met de gemeenten Bergen en Gennep, is de naam veranderd in Voedselbank Limburg-Noord. De Voedselbank is aangesloten bij de landelijke vereniging van voedselbanken. In 2018 verstrekte de Voedselbank Limburg-Noord meer dan 10.000 voedselpakketten aan ongeveer 140 gezinnen in het werkgebied.