Bronzen waarderingspenning Sander van Lier

Publicatiedatum: 
11 sep 2021
Op zaterdag 11 september ontvangt Sander van Lier (48) uit Venray de Bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray. De penning wordt hem uitgereikt door burgemeester Luc Winants tijdens een bijeenkomst in het Odapark in Venray.

Sander van Lier was van 2012 tot juni 2021 bestuurslid van Odapark. Nu hij onlangs is gestopt als bestuurslid, blijft hij er wel als vrijwilliger actief.

Als bestuurslid was Sander van Lier verantwoordelijk voor bouwzaken en sponsoring. Hij legde succesvol nieuwe contacten met sponsors in de regio, wat Odapark de nodige financiële impulsen gaf. Hij was aanjager en sponsorwerver van de bouw van het Kunstlab in 2016. Het Kunstlab - als ruimte voor educatie aan kinderen en jongeren - is de afgelopen jaren een waardevolle uitbreiding gebleken, dat er zonder de inzet van Sander van Lier zeker niet was gekomen.

Daarnaast zet hij zich actief in voor de restauratie van erfgoed in het park. Hij stuurt hierbij de groep vrijwilligers aan die restauratie uitvoeren, hij helpt mee om de benodigde fondsen te verzamelen en zorgt voor de inkoop en keuze van de bouwmaterialen, passend bij de historische sfeer van het park.

In zijn laatste jaar als bestuurslid heeft hij de aanleg van het TOP-punt in Odapark begeleid, waarbij hij ervoor heeft gezorgd dat Odapark een mooi nieuw kunstwerk van Diana Ramaekers kreeg en een prachtig verhard hoofdpad. De week na zijn aftreden als bestuurslid maakte Sander van Lier bekend dat hij een nieuwe vrijwilligersgroep heeft opgericht: de werkgroep bouw en infrastructuur.