Briefadres

Heeft u geen woonadres? Bijvoorbeeld omdat u in een instelling woont? Dan kunt u zich inschrijven op een briefadres. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

Wat u moet weten

Een briefadres kan het adres van een familielid, vriend of kennis zijn. Dit mag in heel Nederland zijn. Het briefadres hoeft niet in de gemeente te zijn waar u voor het laatst een woonadres had. U dient de aanvraag in bij de gemeente van het briefadres. 

De bewoner van dit adres moet schriftelijk toestemming geven. Ook moet hij of zij zorgen dat de post u persoonlijk bereikt. Het is daarom niet mogelijk om een briefadres te hebben op een postbus of bij een bedrijf.

Als u op een camping verblijft of een ander tijdelijk verblijfadres heeft, dan geldt dit als uw woonadres en bent u verplicht zich op dit adres in te schrijven.

Briefadres aanvragen

Om een briefadres aan te vragen, belt u met ons Klantcontactcentrum via (0478) 52 33 33.

Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoekt de gemeente of u inderdaad geen woonadres hebt. U moet dan ook vermelden waarom u een briefadres aanvraagt. Kan iemand zelf geen briefadres aanvragen? Dan kan een familielid of curator dit doen.

Kosten

Het opgeven van een briefadres is gratis.