BOA's

BOA’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van gemeente Venray spannen zich in om de gemeente veilig en leefbaar te houden. Ze pakken overlast aan en controleren of iedereen zich aan de regels en vergunningen houdt. De boa’s helpen, denken mee, waarschuwen en grijpen in wanneer nodig.

Wat u moet weten

  • De BOA reageert op meldingen en klachten. Bijvoorbeeld bij parkeerovertredingen, overlast van dieren, belemmeringen op de openbare weg, straatafval, fietswrakken of ‘weesfietsen’, voertuigwrakken, horeca-overtredingen.
  • BOA’s mogen iemands identiteit controleren en verdachten aanhouden, processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven. Daarnaast hebben BOA's geweldbevoegdheid, dragen ze handboeien bij zich en kunnen ze mensen fouilleren als dat nodig is.
  • Alle BOA’s dragen een bodycam (een op de kleding geplaatste camera die beelden op kan nemen). Uit ervaring blijkt dat het dragen van een bodycam agressie kan voorkomen. Dit is goed voor de veiligheid van de boa’s. Lees hier meer over op de pagina Proef met bodycam.
  • BOA’s zijn te herkennen aan hun handhavingsuniform met daarop het BOA-logo.

Melding doorgeven

Wilt u iets melden aan de BOA’s? Dit kunt u op 3 manieren doen:

Doet u de melding buiten kantooruren? Neem dan contact op met de meldkamer van de politie via 0900 – 8844. Is het levensbedreigend? Bel 112.