Blurring gemeente Venray

Als ondernemer van de gemeente Venray mag u mengvormen van winkel en horeca toepassen. Dit heet ook wel ‘blurring’. De mengvormactiviteit gaat over het verkopen en schenken van alcohol. U ontvangt een gedoogbrief van de burgemeester als u voldoet aan de spelregels

Spelregels proef

  • De hoofdactiviteit van uw onderneming verandert niet. De mengvormactiviteiten zijn hieraan ondergeschikt
  • U voldoet aan de spelregels die horen bij het gedogen van mengvormactiviteiten. Zo schenkt u niet aan personen onder de 18 jaar, u heeft een verklaring sociale hygiëne, u heeft een vrij toegankelijk toilet, enzovoorts
  • Winkels waar veel kinderen komen, mogen niet meedoen. Denk aan kindermodezaken, supermarkten, speelgoedwinkels

Voorbeelden van blurring

  • Een slijterij organiseert een proeverij in de eigen zaak
  • Een horecazaak verkoopt dressing of wijn
  • Een kledingwinkel verkoopt alcohol of schenkt ter plekke
  • Een kapper schenkt een glaasje alcohol

Waarom gedogen van blurring?

Mengvormactiviteiten met alcohol zijn in strijd met de Drank- en Horecawet. Om aan te (blijven) sluiten bij de manier waarop mensen in deze tijd graag winkelen en uitgaan én om nieuwe (centrum)belevingen te ondersteunen, gedoogt de gemeente Venray sommige blurringactiviteiten.

In de periode 1 juli 2017 tot 1 juli 2019 heeft de gemeente Venray een proef mengvormen winkel/horeca gedaan. Deze proef bleek succesvol en leidde niet tot negatieve effecten.

Wanneer?

Als u als ondernemer een gedoogbrief van de burgemeester heeft ontvangen, mag u in uw onderneming blurring toepassen.

Betrokken organisaties

Lokale ondernemers, Venray Centraal en de Venrayse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland steunen het gedogen blurring. Deze partijen hebben de spelregels opgesteld.