Betaling gemeentelijke heffingen

Publicatiedatum: 
18 nov 2020
Veel ondernemers worden keihard geraakt door corona. De gemeente Venray probeert hen zoveel mogelijk vooruit te helpen. Zo werden dit voorjaar uitzonderlijke tijdelijke maatregelen genomen. Een van die maatregelen was het verruimen van betalingstermijnen van de aanslagen 2020 voor ondernemers en het opschorten van de invordering van openstaande vorderingen tot het derde kwartaal van 2020. Dit om onze bedrijven en ZZP’ers tijdens de eerste grote klap wat meer financiële ademruimte te bieden. Inmiddels is dat derde kwartaal teneinde en moeten we de opgeschorte vorderingen innen.

Wie had gehoopt dat corona inmiddels tot het verleden zou behoren, komt helaas bedrogen uit. We hebben nog steeds te kampen met de gevolgen van een wereldwijde pandemie. En, we hebben als gemeente gewerkt aan nieuwe steunmaatregelen om ondernemers in deze barre tijden te helpen en werkgelegenheid voor Venray te behouden. We komen echter nu wel op het moment dat we de eerder genoemde opgeschorte vorderingen gaan innen. Ook om te voorkomen dat rekeningen onoverkomelijk gaan stapelen.

Hou contact met de gemeente

Ondernemers en inwoners ontvangen de komende weken een bericht van de gemeente, met het verzoek de opgeschorte vorderingen te betalen. Dat we deze bedragen nu gaan innen, betekent niet dat we niet voor u blijven klaarstaan. We denken graag met u mee. Kunt u de genoemde gemeentelijke belastingen ook nu niet betalen? Neem ook dan sowieso contact met ons op, zodat u niet onverhoopt wordt geconfronteerd met nog meer kosten. We kunnen eventueel samen kijken naar mogelijkheden tot betalingsregelingen. Ook al is dit een moeilijke boodschap om te geven, we willen benadrukken dat we met alle ondernemers willen blijven meedenken.