Begraafplaats Boschhuizen

Iedereen is vrij in de keuze voor een begraafplaats. Er is geen verplichting om in de eigen gemeente of woonplaats begraven te worden

Begraafplaats Boschhuizen

Gemeente Venray heeft een algemene begraafplaats: Boschhuizen. Er zijn verschillende mogelijkheden voor begraving, as verstrooiing of plaatsing van urnen op de begraafplaats. Er is ook een Islamitisch gedeelte waar rekening wordt gehouden met de geloofsovertuigingen. Hier geldt geen eeuwig durende grafrust.

Op begraafplaatsenonline.nl vindt u meer informatie over de graven op Boschhuizen en de overledenen die hier begraven zijn.

Begraving

De gemeente geeft graven voor kinderen en volwassenen uit. Een kindergraf is voor een overleden kind tot 12 jaar. 

De graven worden voor een periode van 20 jaar uitgegeven. Ook op het Islamitische gedeelte. Na 20 jaar kiest u voor een verlenging van 10 jaar of voor opheffing van het graf.

Mogelijkheden na crematie

De as blijft volgens de wet minimaal 1 maand bewaard in het crematorium. Daarna mag u de asbus meenemen en bijvoorbeeld:

  • thuis bewaren
  • de as op het algemene strooiveld van begraafplaats Boschhuizen verstrooien. De vergunning vraagt u bij de beheerder aan
  • de as op het persoonlijke strooiveld van begraafplaats Boschhuizen verstrooien. U kunt voor 20 jaar een gedenkplaats met een steen of teken inrichten. Na 20 jaar kiest u voor verlenging van 10 jaar of voor opheffing. De gedenkplaats wordt bij opheffing weggehaald.
  • de as op een door de overledene of nabestaande(n) gewenste plek of terrein verstrooien. U heeft een bewijs van toestemming van de eigenaar van het terrein nodig
  • de asbus in de urnenkelder bijzetten. Dit is een grafkelder op begraafplaats Boschhuizen met plek voor maximaal 2 asbussen
  • de asbus in een graf op de begraafplaats bij laten zetten

pdf Regelement Boschhuizen (PDF, 119.44 KB)

Aanvragen en verlengen grafrechten

  • Wilt u grafrechten aanvragen? Neemt contact op met de beheerder van de begraafplaats.
  • Wilt u het grafrecht verlengen? U krijgt tijdig bericht van de beheerder als de grafrechten verlopen en hoe u deze verlengt.
  • Bent u rechthebbende van een graf en wilt u deze rechten overdragen aan iemand anders? Dit kan alleen schriftelijk. Het formulier vraagt u bij de beheerder op. Vervolgens stuurt u het ingevulde formulier naar de beheerder terug.
  • Is de rechthebbende van een graf verhuisd of overleden? Neem contact op met de beheerder voor het doorgeven van de nieuwe adresgegevens of naam van de nieuwe rechthebbende.

Kosten

Bij de beheerder van de begraafplaats vraagt u de verschillende kosten op.

Contact

De beheerder kan u helpen bij het maken van uw keuze over de laatste rustplaats van uw dierbare of van uzelf en is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 17.00 uur.  

Marc Cuijpers
Spurkterdijk 40
5807 EE Venray
Telefoon: 06 - 50 96 16 61
E-mail: begraafplaats@venray.nl

Bijzondere begraafplaatsen

Naast de algemene begraafplaatsen zijn er ook begraafplaatsen die niet van de gemeente zijn. Dit noemen we bijzondere begraafplaatsen. Deze zijn van een stichting, kerk of particulier persoon. In Venray zijn meerdere bijzondere begraafplaatsen, onder andere bij diverse katholieke kerken. Neem contact op met de betreffende kerk voor meer informatie. Daarnaast is er in Venray natuurbegraafplaats Weverslo.

Vak O

Vak O is het gedeelte van begraafplaats Boschhuizen waar in 1972 de graven van het kerkhof rond de Grote Kerk zijn overgebracht. Ruim 1.000 grafmonumenten zijn nu nog te zien. 

pdf Rapport monumentale waarden vak O (PDF, 13.76 MB)