Advies voor startende en groeiende ondernemers in Venray

Publicatiedatum: 
6 okt 2020
Gemeente Venray gaat een partnerschap aan met Starterscentrum Limburg en Business Roadmaps om een breder palet aan advies en ondersteuning aan alle Venrayse ondernemers te kunnen bieden.

‘We willen hiermee een breed palet aan ondersteuning en advies bieden’, zegt wethouder Jan Loonen. ‘Het Starterscentrum helpt startende ondernemers op weg en Business Roadmaps is er voor ondernemers die al wat langer op weg zijn en willen groeien. Daar bovenop blijven natuurlijk onze accountmanagers ondernemers helpen met ondersteuning bij lokale regelgeving en vestigingsvraagstukken.’ Ondernemers kunnen contact opnemen via www.venray.nl/advies-bij-ondernemen.

Starterscentrum Limburg en Business Roadmaps

Het Starterscentrum Limburg helpt niet alleen startende ondernemers, maar ook mensen in het stadium daarvoor met de ontwikkeling van bedrijfsideeën. Het Starterscentrum heeft bijvoorbeeld ervaring om mensen met een uitkering naar een eigen onderneming te begeleiden, maar biedt ook advies als het gaat om belastingaangifte, het maken van een ondernemersplan en andere relevante expertise voor startende ondernemers. Op deze manier hielp het Starterscentrum Limburg eerder in Zuid- en Midden-Limburg al veel verschillende ondernemers vooruit.

Business Roadmaps biedt coaching aan ondernemers die al langer bezig zijn. Ondernemers die verder willen groeien, of die op zoek zijn naar een coach om samen te kijken naar hoe het beter kan. In het Business Roadmaps programma ontwikkelen ondernemers, samen met hun coach, een strategie die hun groeifases in beeld brengt en beschrijft hoe die worden gerealiseerd. Daarbij biedt Business Roadmaps zowel individuele begeleiding als begeleiding in groepen, zoals bijvoorbeeld gezamenlijk als ondernemersvereniging.

Ervaring en expertise

‘We zijn heel trots op onze ondernemers’, zegt Loonen. ‘Zij tonen lef en zorgen voor banen in onze gemeente. Daarom is het goed dat we deze extra service kunnen aanbieden. Zeker in deze coronatijden hebben veel ondernemers het lastig en doen we wat we kunnen om hen in de benen te houden.’

Loonen benadrukt dat Starterscentrum Limburg en Business Roadmaps bovenop de service van de gemeente komen. ‘We blijven met onze ondernemers meedenken. Hiermee breiden we ons pakket aan ondersteuning uit en het is goed dat we partners hebben gestrikt met ervaring en expertise op het gebied van ondernemen.’