Aanplakbeleid verkiezingen

Als politieke partij kunt u uw partij promoten op verkiezingsborden en sandwich- en driehoeksborden. Op deze pagina leest u het aanplakbeleid voor de Tweede Kamer verkiezingen

Verkiezingsborden

De gemeente Venray plaatst uiterlijk 22 februari op 19 locaties in de gemeente verkiezingsborden waarop politieke partijen verkiezingsposters kunnen laten aanplakken. Wij vinden het belangrijk dat elke partij evenveel plek krijgt op de borden. De posters worden daarom door Monsdal aangeplakt en mogen niet door de partijen zelf aangeplakt worden.

Verkiezingsposters aanleveren

Als uw partij meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen en u wilt dat uw poster op de borden wordt geplakt, dan moet u de poster uiterlijk 12 februari 2021 inleveren bij Monsdal. U kunt de poster daar afgeven of opsturen naar:

Monsdal
Smakterweg 15
5804 AE Venray

Voorwaarden

  • De poster mag maximaal A2-formaat (lengte 59,4 cm bij breedte 42 cm) hebben
  • Posters die groter zijn dan het maximale formaat en posters die te laat worden ingeleverd, worden niet aangeplakt
  • Er wordt één poster per partij aangeplakt
  • Plakt u zelf nog posters op de borden? Deze worden dan op uw kosten verwijderd

Sandwich- en driehoeksborden

De gemeente Venray heeft 80 vaste plekken voor sandwichborden. Deze worden beheerd door Promobase. Tegen betaling kunt u gebruik maken van deze borden. Voor verdere informatie zie http://www.promobase.nl.  

Omdat het aantal sandwichborden beperkt is, is het toegestaan voor de partijen om zelf sandwichborden met publicatie voor de Tweede Kamerverkiezingen te plaatsen. Dit mag vanaf 18 februari 2021, onder voorwaarde dat de verkeersveiligheid niet in het geding komt. De eigen publicaties moeten binnen 1 week na de verkiezingen zijn verwijderd. Mocht aan één van deze voorwaarden niet worden voldaan, dan worden de borden op kosten van de partij verwijderd.