Aanpassing Oorlogsmonument Kerkpad in Venray

Publicatiedatum: 
28 jan 2020
Traditiegetrouw vindt op 4 mei de Dodenherdenking plaats bij het Oorlogsmonument aan het Kerkpad in het centrum van Venray. Dit herdenkingsmonument is in 1949 opgericht en in 1956 voorzien van twee gedenkplaten aan de achterkant met de namen van Venrayse oorlogsslachtoffers.

Een paar jaar geleden is de Dodenherdenking verplaatst naar de achterzijde van het monument omdat hier meer plaats is voor de vele belangstellenden. Om ook de achterzijde een waardige uitstraling te geven wordt het monument in het kader van 75 jaar bevrijding aangepast. Ook worden er nieuwe gedenkplaten aangebracht. De foutieve vermeldingen op de oude gedenkplaten worden aangepast en de namen van oorlogsslachtoffers uit Blitterswijck en Geijsteren toegevoegd.

De naamlijsten zijn met zorg samengesteld. Als er op deze lijst toch namen ontbreken of als de vermelde gegevens onjuist zijn, neem dan contact op met het Gemeentearchief Venray. Dit kan ter attentie van Paul van Meegeren, via het mailadres gemeentearchief@venray.nl

pdf Naamlijsten oorlogsslachtoffers Venray (PDF, 236.37 KB)