Aanpak overlast eikenprocessierups

Publicatiedatum: 
17 mei 2018
Het oostelijk deel van Nederland kampt met een enorme overlast van de eikenprocessierups. Door het warme voorjaar is de populatie extreem gegroeid. De gemeente Venray behoort ook tot de gemeenten waar de overlast groot is.

Als u eikenprocessierupsen ziet in de openbare ruimte, kunt u een melding doen bij de gemeente. Dit kunt u telefonisch doen via (0478) 52 33 33 of maak online een melding. Het is niet de bedoeling dat u zelf rechtstreeks contact opneemt met de aannemer als u eikenprocessierupsen in de openbare ruimte ziet.

Na melding beoordelen wij of er bestrijding nodig. Als dat zo is, krijgt de aannemer opdracht om de nesten weg te zuigen. Door de grote hoeveelheid meldingen, kan het drie tot vier weken duren voordat de bestrijding start.

Eikenprocessierups in eigen tuin?

Als u eikenprocessierupsen in uw eigen tuin of ander particulier eigendom aantreft, wordt de bestrijding niet door de gemeente geregeld. U moet dan zelf contact opnemen met een bedrijf dat voor u de eikenprocessierupsen wegzuigt.

Bent u in aanraking gekomen met de processierups raadpleeg dan de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.