Aanpak ondermijning

Criminelen maken voor illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Hierdoor vervagen normen en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit heet ook wel ondermijning. Via Meld een Vermoeden kunt u een vermoeden van ondermijnende criminaliteit melden aan de gemeente Venray.

Ondermijnende criminaliteit

Bij ondermijnende criminaliteit kunt u denken aan drugshandel en productie, mensenhandel, witwassen van crimineel geld, verschillende vormen van fraude en cybercrime.

In onderstaande Privacy Protocol en wekproces aanpak ondermijning, kunt u lezen hoe de gemeente ondermijning aanpakt. Deze documenten zijn niet voor iedereen digitaal toegankelijk. Hier werken we aan. Wilt u de documenten inzien, maar lukt dit niet? Neem dan contact op via gemeente@venray.nl.

Meld een vermoeden

Via Meld een Vermoeden kunt u als bewoner of ondernemer van de gemeente Venray een vermoeden van ondermijnende criminaliteit melden aan de gemeente. We ontvangen deze melding en behandelen deze vertrouwelijk. Elke melding onderzoeken we serieus. U kunt ook anoniem een meldingen doen via Meld een Vermoeden, maar dan kunnen we u geen terugkoppeling over uw melding geven of aanvullende vragen stellen.

App

De app ‘Meld een vermoeden’ is te downloaden via de App Store voor iPhone en de Google Play Store voor android. Vul in de app, als er om een code gevraagd wordt, de code 5800 in.

Ook is het mogelijk om via een webformulierexterne-link-icoon een vermoeden te melden.