Aanbieden van hulp of opvang

Informatie voor iedereen die hulp, vrijwilligerswerk of onderdak wil aanbieden.

Google Translate

Прочитайте цю веб-сторінку в перекладі українською через Google Translate

Onderdak bieden

  • Overweegt u vluchtelingen onderdak te bieden? Kijk dan op de website van Vluchtelingenwerk Nederland.
  • U kunt opvang aanbieden via Takecarebnb. Deze organisatie regelt vraag en aanbod voor logeerplekken. Bereid u goed voor.
  • Bent u ondernemer en wilt u huisvesting aanbieden? Stuur dan een mail naar oekraine@venray.nl.

Goederen schenken

Wilt u goederen geven? Kijk op de website van Vluchtelingenwerk waar behoefte aan is en hoe u kunt doneren. Zij bemiddelen tussen vraag en aanbod zodat de juiste hulp op de juiste plek komt.

Geld doneren

Giro 555 zamelt geld in voor de Samenwerkende hulporganisaties. Zij helpen Oekraïners die op de vlucht zijn en degenen die achterblijven. Kijk op de website van Giro 555 hoe u kunt doneren.

Hulp voor gastgezinnen

  • Voor gastgezinnen en mensen die hulp (willen) bieden aan vluchtelingen kan veel onduidelijk zijn. Veel informatie staat op RefugeeHelp. Dit is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten.
  • Ter ondersteuning van de particuliere opvang is er een handreiking Particuliere Opvang Oekraïners. Hierin staat informatie over hoe u een opvangplek kunt aanbieden, waar u op moet letten en welke voorzieningen beschikbaar zijn.
  • U kunt met vragen ook terecht bij de Rode Kruis Informatielijn via (070) 445 58 88 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur).

Vrijwilligerswerk

  • Wilt u graag als vrijwilliger aan de slag bij de opvanglocatie bij het Raayland College? Schrijf u dan in bij het Rode Kruis. Zij beheren deze locatie. Dit kan via de website van het Rode Kruis.
  • Wilt u als vrijwilliger aan de slag als gastgezinondersteuner voor gastgezinnen? Voor meer informatie en voor het aanmelden als vrijwilliger kunt u terecht op de website van het Leger des Heils.

Zelf hulp nodig?

Maakt u zich zorgen over de oorlog in Oekraïne en bent u bang of angstig hierover? Praat erover met familie, vrienden of bekenden.

Mocht u er alleen of met de mensen om u heen niet uitkomen, dan kunt u terecht bij Stichting MIND Korrelatie. Hier staan psychologen u gratis te woord en zij kunnen u doorverwijzen indien nodig.