20 september: achtste Keep it Clean Day in Venray

Publicatiedatum: 
2 jul 2019
Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Dit jaar valt Keep it Clean Day op 20 september. En het is dan alweer de achtste keer dat ook de Venrayse schoolkinderen en inwoners de straat op gaan om zwerfafval te lijf te gaan. Al bijna 1300 deelnemers hebben zich aangemeld! Daar doet u toch ook aan mee?

Enthousiast clubje

Voor de organisatie van de Keep it Clean Day in Venray tekent een enthousiaste groep oud-medewerkers van de gemeente Venray. Zij verzorgen de aanmelding en zorgen ervoor dat deelnemers hun materialen krijgen. Kortom: ze zorgen voor een vlekkeloos verloop van de dag. Bij hen kunt u zich ook aanmelden. Dat kan via keep.it.clean.venray@gmail.com. Doen!

Vele handen maken licht werk

De opzet van de Keep it Clean Day is dit jaar niet gewijzigd. Inwoners investeren een paar uurtjes van hun tijd om in de eigen straat, dorp of wijk afval op te ruimen. De meeste deelnemers zijn leerlingen van de basisscholen in de gemeente. Zij trekken er vrijdagmorgen op uit. Maar ook als u niet meer op school zit, kunt uw steentje bijdragen. U kunt zelf kiezen of u de hele dag meedoet, een dagdeel of een paar uurtjes. U kunt zich alleen opgeven of met een groep. Ons thema van dit jaar is: verpakkingen. Een Nederlander opent dagelijks gemiddeld 7 verpakkingen. Dat zorgt voor een hoop afval: 20 procent van al het afval bestaat uit verpakkingen. En veel ervan verdwijnt ook nog eens als zwerfvuil op straat.